Național

PNL vrea functia de premier pentru Crin Antonescu

Ziarul de Vrancea
15 dec 2009 610 vizualizări
Liberalii vor va negocia cu toate partidele formarea Executivului n replica lui Emil Boc: Nu negociem functia de prim-ministru

Liderul PNL Crin Antonescu este nominalizarea liberalilor pentru functia de premier. De altfel, liberalii au decis ieri inceperea negocierilor pentru formarea Guvernului cu toate partidele parlamentare, inclusiv cu PDL, in anumite conditii, una dintre acestea fiind ca Guvernul sa nu fie alcatuit in jurul PDL, ci al unor principii.

Anterior, liderul PDL, Emil Boc, afirma ca "postul de prim-ministru nu se negociaza din punctul de vedere al PDL" si ca "acest partid are dreptul sa desemneze noul premier, judecind dupa rezultatele alegerilor parlamentare si ale celor prezidentiale". "Atributul de nominalizare a primului ministru apartine presedintelui Romaniei, iar PDL e partidul cu cele mai multe mandate in Parlament", a afirmat premierul interimar Emil Boc. "Campania electorala s-a incheiat, principala problema este constituirea unei majoritati parlamentare care sa sustina un Guvern. Viitoarea majoritate parlamentara trebuie sa fie una de dreapta, constituita in jurul PDL, PNL, UDMR si a minoritatilor nationale", a mai adaugat Emil Boc. "Partenerii de la PNL sint asteptati, dar nu si rugati", a conchis Boc.


Sfaturile lui Tariceanu


Fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, declara ieri, la finalul Delegatiei Permanente, ca, din punctul sau de vedere, nu poate fi acceptata o varianta cu un premier PDL. Liderul liberal a sintetizat continutul rezolutiei discutate de Delegatia Permanenta a PNL, anume mandatarea unei echipe de negociere care sa poarte discutii pentru gasirea unei solutii de iesire din criza politica".

Mai devreme, fostul presedinte al PNL scria pe blogul sau ca liberalii nu trebuie sa ia decizii emotional si sa-i declare un nou razboi lui Traian Basescu fara sa stie ce vor sa obtina din acesta, indeamnindu-si colegii de artid sa faca "un armistitiu" atit cu PSD, cit si cu PDL.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.