Național

Revolutia cu Che Guevara pe tricou si Vulturii Becali din Vrancea

Corneliu Condurache
5 sep 2005 614 vizualizări
L-am vazut ieri pe Mircea Geoana, noul presedinte al Partidului Social Democrat, intr-un discurs televizat care s-a vrut revolutionar.

L-am vazut ieri pe Mircea Geoana, noul presedinte al Partidului Social Democrat, intr-un discurs televizat care s-a vrut revolutionar. De altfel, televiziunea care prezenta fragmente din respectiva alocutiune o facea - ironic, desigur - pe acordurile unui imn al lui Che Guevara, revolutionar cubanez despre care presa scrisa si mai multe televiziuni difuzau saptamina trecuta stirea ca a fost adoptat ca un gen de emblema pe tricourile de culoare rosie ale tinerilor social democrati aflati la scoala de vara. Ce gasesc respectivii bun de copiat pentru Romania anului 2005 la individul cu stea in cinci colturi imprimata pe basca e problema lor. Insa cum poate vorbi cu seninatate despre schimbari radicale un politician ca fostul ministru de externe al Romaniei? Care ar fi trebuit poate mai intii sa exemplifice, pentru a fi cit de cit credibil, cum a restructurat propria formatiune politica de cind a preluat friiele conducerii. Sau o fi considerind ca acest lucru e de prisos!

Probabil ca e de parere ca poate revolutiona sistemul politic, de vot, sanitar si care o mai fi vrind domnia sa cu Che Guevara pe tricouri rosii si strigate de "hai la lupta!", in timp ce Vrancea e incremenita. Judetul a fost lasat de ani buni de zile la cheremul aceluiasi baron local, care inca isi poate bate joc de el fara a fi stingherit de cineva. Si sint slabe sperante ca ar reusi sa-l "deranjeze" cu ceva adversarii sai politici, dupa cum au evoluat in ultimele noua luni de cind sint "la putere". Ei, domnii care vor prin discursuri grave sa revolutioneze tara din birourile lor impunatoare de la Bucuresti, trebuie sa faca doar efortul istovitor, dar meritat ca, din patru in patru ani, sa vina sa-si culeaga voturile din satele vrincene, multumite c-au fost lasate sa se delecteze cu binefacerile unui baronat-judet feuda. Acestea la rindul lor, pentru a le usura munca domnilor finuti de toate orientarile politice de la capitala, s-ar putea sa-si schimbe toate numele pina cind se dumiresc dumnealor ce si cum vor face.

In Vulturii Becali.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.