Național

Trei ministri s-au perindat, in mai putin de un an, la sefia MAI

Ziarul de Vrancea
29 sep 2009 693 vizualizări
Trei ministri s-au perindat, in mai putin de un an, la sefia Ministerului Administratiei si Internelor, predecesorii lui Nica, Gabriel Oprea si Liviu Dragnea, prezentindu-si demisia din functie la scurta vreme de la preluarea mandatului.

Dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2008, Gabriel Oprea a fost desemnat de PSD sa ocupe functia de ministru al Administratiei si Internelor (MAI) in noul guvern. In 13 ianuarie 2009, Oprea si-a anuntat demisia de la conducerea MAI, in urma scandalului iscat in PSD dupa numirea lui Virgil Ardelean la sefia serviciului Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI). Premierul Emil Boc a acceptat demisia lui Gabriel Oprea, la putin timp dupa declaratia publica a acestuia. Ulterior, Boc a inaintat propunerea ca vicepremierul Dan Nica sa fie desemnat ministru interimar al MAI.

Peste citeva zile, in 19 ianuarie 2009, Liviu Dragnea a fost desemnat de PSD sa ocupe functia de ministru de interne. Mandatul lui Dragnea in fruntea Internelor a durat, insa, mai putin de o luna. In 2 februarie 2009, el si-a anuntat demisia din functie, motivindu-si gestul prin aceea ca sumele alocate la bugetul de stat pentru MAI sint foarte mici si nu poate sa isi indeplineasca angajamentele luate la preluarea mandatului. Ulterior, Liviu Dragnea a recunoscut ca nu a fost de acord cu anumite numiri la MAI, iar un alt motiv al demisiei sale de la sefia MAI este acela ca partidele din coalitie au facut anumite promisiuni in campania electorala privind finantarea sistemului. O zi mai tirziu, pe 3 februarie, Dan Nica a fost ales, cu unanimitate, de conducerea PSD pentru a ocupa functia de ministru al Administratiei si Internelor, el fiind validat si de Comitetul Executiv National al formatiunii. Acesta si-a pastrat si functia de vicepremier.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.