Național

Patriciu: Nu o sa-l iert pe Basescu

Ziarul de Vrancea
28 sep 2009 502 vizualizări
Omul de afaceri Dinu Patriciu spune ca Romania sufera de "politicieni idioti" care nu gindesc efectul afirmatiilor lor si a criticat initiative ale sefului statului, printre care si referendumul pentru un Parlament unicameral, mentionind ca nu-l va ierta niciodata pentru "ce a facut acestei tari".

Dinu Patriciu a declarat, in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata ieri de ProTV, ca volumul investitiilor straine in Romania depinde de deciziile guvernantilor, dar si de comportamentul acestora, intrucit potentialii investitori ocolesc tara noastra cind afla ca, de exemplu, politicienii romani se injura intre ei. "Ministerul de Finante nu are bani pentru ca e prost. (...) Noi nu intelegem un lucru, ca volumul investitiilor depinde de deciziile unor oameni care sint bine informati, iar informatia circula in secunde. Acei oameni, in momentul in care afla tot felul de lucruri, ca de exemplu se injura politicienii romani sau ca cineva vrea sa faca un referendum ca dintr-o tara europeana sa te transformi intr-o tara estica, sa nu ai Parlament bicameral, ci unicameral, ca Bielorusia si multe alte surate de ale ei din CSI, cind afla chestia asta uita de dosarul Romania si se uita in Malaezia, in Vietnam, in Filipine", a spus Patriciu. Omul de afaceri liberal a afirmat, fara a da nume, ca Romania sufera de politicieni idioti, care nu calculeaza efectele declaratiilor pe care le fac. "Noi suferim de politicieni idioti care nu gindesc efectele vorbelor pe care le scot din gura la Londra, la Paris, la Geneva si asa mai departe", a spus el. intrebat daca il va ierta pe Traian Basescu pentru episodul in care a stat in arestul DNA, Patriciu a raspuns: "Nu o sa il iert pe Basescu pentru ce a facut acestei tari, nu pentru ce mi-a facut mie". Patriciu a precizat ca in afirmatia pe care a facut-o atunci, despre ciobanul care isi impusca vaca, nu l-a acuzat direct pe Basescu, chiar daca se gindea evident la el. "Nici macar nu l-am acuzat direct pe Basescu. Vorbeam atunci de un ciine care latra vaca din grajd care rumega si ciobanul care se scoala si impusca vaca. Nu l-am numit pe Basescu", a spus el. Intrebat de moderator daca se gindea totusi la presedinte, Patriciu a raspuns: "Evident".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.