Național

40% din companiile romanesti asteapta redresarea in urmatoarele 6 luni

Ziarul de Vrancea
25 sep 2009 511 vizualizări
Circa 40% dintre companiile romanesti asteapta redresarea economiei nationale in urmatoarele sase luni, fiind printre cele mai optimiste din regiune, insa liderii lor sint cei mai pesimisti in ceea ce priveste perspectivele financiare ale companiilor lor, reiese dintr-un studiu Deloitte

Doar 15,4% dintre liderii companiilor romanesti se asteapta la o imbunatatire a perspectivelor financiare in urmatoarele sase luni. Liderul acestui clasament este Polonia, 76,7% dintre manageri vizind perspective pozitive. Aceste concluzii sint incluse in raportul Deloitte despre primul indice de incredere al mediului de afaceri, Deloitte Business Sentiment Index (DBSI), care este o analiza realizata pe baza opiniilor si previziunilor directorilor executivi si financiari ai celor mai mari companii din sase state central-europene - Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia si Romania. Conform raportului Deloitte, 65,4% dintre companii spun ca in Romania nu exista intirzieri semnificative de plata a datoriilor, companiile locale situindu-se pe locul doi in regiune, dupa cele din Polonia, unde procentul este de 79,1%. Majoritatea respondentilor romani isi manifesta intentia de a lansa produse si servicii noi in urmatoarele 12 luni (61,5% dintre raspunsuri, al doilea procent dupa Polonia, cu 62,8%). Totodata, 60% dintre respondentii romani se asteapta la o inasprire a reglementarilor in urmatoarele 12 luni, iar 69,2% considera ca fondurile europene sint foarte greu de accesat. "De notat ca firmele romanesti isi continua strategia de crestere a afacerilor, insa cu o atentie sporita asupra costurilor (de exemplu, majoritatea respondentilor cred in relansarea economiei si pregatesc noi produse si servicii, anticipind totodata o reducere a cheltuielilor de capital si noi reduceri de personal). Pe de alta parte, insa, oamenii de afaceri preconizeaza o noua inasprire a reglementarilor, in urmatorul an, si lanseaza un avertisment asupra accesarii dificile a fondurilor europene", a precizat presedintele Deloitte Romania, George Mucibabici.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.