Național

Sirianul mituitor are de plata 5 milioane de lei

Nicoleta Cristea
29 iul 2005 575 vizualizări
Cetateanul sirian Joumaa Ahmad, acuzat de dare de mita, trebuie sa plateasca, in solidar cu un alt inculpat in dosar, suma de cinci milioane de lei, contravaloarea expertizei criminalistice

Cetateanul sirian Joumaa Ahmad, acuzat de dare de mita, trebuie sa plateasca, in solidar cu un alt inculpat in dosar, suma de cinci milioane de lei, contravaloarea expertizei criminalistice, care va fi realizata la Institutul National de Expertiza Criminalistica in cazul sau. Initial, Joumma Ahmad (37 ani) avea interdictia de a parasi tara, insa in urma cu o luna aceasta masura a fost revocata, el nefiind prezent ieri la termenul procesului. Ahmad este din Constanta si a fost pus sub acuzare dupa ce i-a dat comisarului sef al Garzii Financiare Vrancea, Constantin Ciocirlan, suma de 4.000 de dolari in schimbul a doua transporturi de animale retinute la punctul de control de la Tisita. Povestea a inceput cind politistii de la Tisita si comisarii Garzii Financiare au oprit doua tiruri incarcate cu tauri, care nu aveau documentele de provenienta in regula. Taurii erau transportati la Constanta, la firma lui Ahmad Joumma, si urmau sa fie vinduti contra sumei de 35.000 de lei pe kilogram. Fara animale au ramas si mai multi cetateni dintr-o comuna suceveana, opriti de asemenea la Tisita, fiindu-le confiscate 81 de animalele pe care le transportau tot la Constanta, la Ahmad Joumaa. Cei opriti la Tisita l-au sunat pe Ahmad, care a venit imediat in Vrancea cu gindul ca va putea rezolva usor problema, mituindu-i pe comisarii Garzii Financiarea, in schimb alegindu-se cu un dosar penal. Ahmad a absolvit Facultatea de Medicina in Romania si este un prosper om de afaceri, detine 10 magazine in Bucuresti si are sute de hectare de pamint in comuna constanteana Galbiori, la 50 de kilometri de Constanta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.