Național

Mascarada declararii efectivelor de ovine

Ziarul de Vrancea
22 aug 2009 583 vizualizări
Circa 15% din efectivele de ovine declarate de fermieri pentru platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic nu se regasesc pe teren, a declarat ieri directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Daniel Constantin.

"In urma controalelor demarate la sfirsitul lunii iulie, am stabilit ca declaratiile fermierilor sint neadevarate", a spus Daniel Constantin. In cadrul campaniei 2009, pentru platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic au fost depuse 233.599 cereri pentru un efectiv de 1.392.195 de bovine si 45.300 cereri pentru peste 6,8 milioane capete ovine/caprine. Pentru controlul la fata locului, au fost selectionate in mod aleatoriu 15% din exploatatiile si animalele pentru care s-a solicitat prima. Astfel, sint verificate 5.975 exploatatii cu un efectiv de peste 1,7 milioane capete de ovine si caprine. Din totalitatea exploatatiilor supuse controlului, se stabileste aleator in procent de 1% exploatatiile care vor fi supuse supracontrolului.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.