Național

Salarii pentru judecatori, amenda pentru Pogea

Ziarul de Vrancea
22 aug 2009 572 vizualizări
Ministerul Finantelor Publice a platit ieri salariile aferente lunii iunie pentru angajatii înaltei Curti de Casatie si Justitie, incluzind în acestea sporul de 50%, dupa ce a pierdut definitiv si irevocabil procesul intentat de instanta suprema. Impactul bugetar lunar pentru plata sporului de 50% pentru solicitare neuropsihica si a celui de 15% de confidentialitate care trebuie platite în 2009 magistratilor este de 48 milioane lei, precizeaza Ministerul de Finante.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, va fi nevoit sa plateasca statului suma de 48 de milioane lei vechi reprezentind contravaloarea amenzii dispusa de Curtea de Apel Bucuresti in urma cu o luna, deoarece nu a platit la timp salariile integrale catre magistratii instantei supreme. Curtea de Apel Bucuresti a admis, pe 16 iulie, o cerere a înaltei Curti de Casatie si Justitie, in sensul ca a aplicat ministrului Pogea o amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi intirziere in executarea sentintei civile 2873 din 9 iulie. Raportat la un salariu minim brut pe economie de 600 de lei, reiese ca ministrul tebuie sa plateasca, pentru cele 40 de zile care au trecut de cind magistratii Curtii de Apel Bucuresti au obligat Ministerul Finantelor Publice la deschiderea creditelor bugetare si plata salariilor catre înalta Curte, o amenda in valoare de 4.800 lei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.