Național

Boc promite cel mai bun pachet cu legi pentru educatie

Ziarul de Vrancea
21 aug 2009 543 vizualizări
Vom analiza toate propunerile si le vom alege pe cele mai bune, a dat asigurari premierul la incheierea dezbaterilor de ieri

Premierul Emil Boc a declarat ieri, la finalul dezbaterilor despre legile educatiei, ca va analiza comentariile facute pe marginea proiectelor legislative si va promova la nivelul guvernului cel mai bun pachet posibil. "Vom analiza argumentele pro si contra aduse celor doua pachete de legi dezbatute si vom promova la nivelul guvernului cel mai bun proiect posibil. Avem nevoie de reforma, asa ca voi continua discutiile cu specialistii echipei Andronescu si cei ai echipei Miclea, dar si cu colegii mei de cabinet, pentru a lua cea mai buna decizie", a spus Boc.

Concluzia premierului a venit dupa mai bine de patru ore de discutii pe baza proiectului legislativ propus de Comisia prezidentiala condusa de fostul ministru Mircea Miclea si a Codului educatiei, initiat de echipa ministerului condus de Ecaterina Andronescu.

La dezbaterile de ieri au participat si rectori, profesori universitari, reprezentanti ai sindicatelor si ai studentilor, ale caror interventii au fost notate de premier, astfel incit tot ce este util sa fie inclus in viitoarele legi ale invatamintului. Printre opiniile enuntate s-au numarat eliminarea invamintului la distanta sau, dimpotriva, finantarea invatamintului la distanta si dezvoltarea programelor educationale online, dezvoltarea formelor de consiliere academica si orientarea in cariera a absolventilor.

Marti, politicienii, reprezentantii sindicatelor, ai inspectoratelor scolare si ai organizatiilor din Educatie nu au ajuns la nici o concluzie la finalul primei zile de dezbateri pe tema legilor invatamintului preuniversitar, dupa sapte ore marcate, in principal, de discutii in contradicatoriu. Toate subiectele dezbatute au fost controversate, printre cele mai des abordate numarindu-se structura ciclurilor de studii, obligativitatea invatamintului de 13 ani, descentralizarea si modalitatea de aprobare a legilor educatiei, prin asumarea raspunderii sau prin votul parlamentului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.