Național

Elena Udrea a recuzat comisia care o ancheteaza

Ziarul de Vrancea
21 aug 2009 779 vizualizări
Ministrul Turismului a afirmat ca se va prezenta în fata Comisiei doar în momentul în care aceasta va avea o alta componenta n Udrea ar fi trebuit sa fie audiata astazi n intre timp, comisia functioneaza fara regulament, pentru ca Biroul Permanent convocat de presedintele Camerei Deputatilor nu s-a putut reuni

Ministrul Turismului a transmis, in scris, la Biroul Permanent și la Comisia de Ancheta, motivele pentru care a decis sa nu se mai prezinte nici ea, si nici un angajat al Ministerului Turismului, in fata Comisiei, precizind ca va veni la audieri cind Comisia va avea alta componenta. "Desi stiu ca o asemenea Comisie are un obiectiv politic bine determinat, constind in discreditarea Partidului Democrat-Liberal in perspectiva alegerilor prezidentiale din acest an, ma voi prezenta in fata Comisiei doar in momentul in care aceasta va avea o alta componenta, respectiv atunci cind din comisie nu vor mai face parte parlamentarii care au participat la discutia prezentata publicului larg de catre mass-media", se spune in adresa semnata de ministrul Turismului.

Elena Udrea a reluat, in scrisorile transmise la Camera Deputatilor, argumentele din conferinta de presa sustinuta luni, cind anuntat solicitarea de controale la minister din partea ANRMAP si Curtii de Conturi.


Aura Vasile nu vede nici un boicot al PSD


Sedinta de ieri a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, in care presedintele Roberta Anastase urma sa ceara suspendarea Comisiei Udrea, a fost aminata din lipsa de cvorum. Viceliderul grupului PSD Aura Vasile a afirmat ca absenta social-democratilor a fost cauzata de faptul ca sedinta Biroului Permanent a fost anuntata in pripa, PSD neintentionand sa boicoteze lucrarile Biroului.

"Cum sa raspund in numele fiecaruia? Sint fie in vacanta sau au alte activitati. Biroul Permanent s-a anuntat in pripa. De exemplu, Daniela Popa e in concediu, Banicioiu la comisie, Valeriu Zgonea si Adrian Nastase sint pe activitati la partid, programate de mai multa vreme", a spus Aura Vasile referitor la lipsa colegilor sai de partid la sedinta. întrebata de o ziarista daca sedinta Biroului Permanent a fost boicotata de PSD, Aura Vasile a raspuns: "Nu este boicot, draga mamii".

Secretarul Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a sustinut si el ca sedinta Biroului Permanent a fost convocata la limita Regulamentului pentru a obtura activitatea Comisiei de ancheta, desi mai este doar o saptamina pina la inceperea sesiunii ordinare a Parlamentului. "A fost o decizie a echipei PSD de a nu participa la sedinta Biroului Permanent chestiunea fiind foarte simpla, iar decizia rationala. în primul rind, convocarea s-a facut de catre doamna Anastase mai mult printr-o declaratie politica, iar apoi Comisia Udrea isi desfasoara activitatea la aceasta ora", declara ieri Zgonea.


Cui ii arde de regulament?


Liderul deputatilor grupului PDL, Mircea Toader, a reclamat faptul ca activitatea Comisiei de ancheta se desfasoara fara ca aceasta sa aiba un Regulament aprobat de catre Biroul Permanent, fapt ce ar fi permis Comisiei sa-si depaseasca atributiile. Toader a afirmat ca sedinta Biroului Permanent trebuia tocmai sa discute Regulamentul, astfel incit "sa se elimine din el procedurile netransparente ce au dus la solicitarea noastra de incetare a activitatii Comisiei". Democrat-liberalul a reclamat de asemenea faptul ca presedintele Comisiei, Ludovic Orban, a declarat inchisa sedinta Comisiei de ancheta, a carei stenograma a aparut ulterior in presa, pentru a discuta doar chestiuni legate de program si de calendarul audierilor. în schimb, spune Toader, ei au vorbit despre inregistrarea convorbirilor sau cum sa gaseasca fapte penale.


Sprijin cu bilbe de la Ministerul Finantelor Publice


Ministerul de Finante a transmis o "completare" Comisiei de ancheta in cazul Udrea in care precizeaza ca modul in care Ministerul Turismului a constituit planul de achizitii are baza legala, in privinta cheltuielilor cu publicitatea si promovarea, dupa ce initial a precizat printr-o adresa ca nu exista temei legal. Ministerul de Finante a anuntat Comisia ca precizarea survine ca urmare a unei "interpretari eronate a raspunsului nostru in mass-media".

Trimiterea precizarii MFP a incins spiritele la Comisia de ancheta, deoarece adresa a fost retrasa de la Registratura Camerei Deputatilor, dupa inregistrarea documentului de catre un curier. "Am primit un document de la MFP, asa, pur si simplu intr-o hirtie, nu plic, nu nimica, adus de catre un comisionar care, dupa ce a lasat documentul si a fost inregistrat, a venit la 10 minute si l-a luat. Dupa jumatate de ora si jumatate l-a adus inapoi", a explicat nedumerit secretarul Comisiei, deputatul Claudiu Taga.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739417 zile, 12 ore, 34 minute, 31 secunde
Nu i-a recuzat, a sters cu ei pe jos. Carpele kaghebiste din adunatura care s-a autointitulat "comisie" nu mai aveau ce sa cerceteze si s-au recuzat singuri din moment ce s-au antepronuntat si si citeste integral
, acum 739417 zile, 12 ore, 34 minute, 31 secunde
Banicioiu exagera cand facea paralela dintre Elena Udrea si Elena Ceausescu ! Facand o paralela, diferenta dintre Hellene de Plescoix si fosta-sinistra e ca prima-i doar amanta actualului (temporar) citeste integral
, acum 739417 zile, 12 ore, 34 minute, 31 secunde
Blonda de la Cotroceni, sfidand o comisie constituita in baza regulamentelor Parlamentului, formata din alesi legitimi ai electoratului, de fapt ii sfideaza pe toti cei care-au votat plus acea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.