Național

Un copil din Vadu Rosca, la un pas de moarte

Liliana Nenciu
26 iul 2005 674 vizualizări
O operatie la Kiev i-ar putea prelungi viata lui Ionut Nastase, care sufera de distrofie musculara. Scos dintre ape, baietelul a gasit adapost cu parintii sai la cantonul din comuna Vulturu

La numai sase ani, un copil din satul sinistrat Vadu Rosca sufera de o boala incurabila. Ionut Nastase s-a nascut cu distrofie musculara, boala care face ca zilele sa-i fie numarate. Cosmarul acestui baietel si al parintilor sai s-a amplificat in ultimul timp, deoarece, in urma inundatiilor, au ramas fara casa in care locuiau. "Eram destul de napastuiti de boala singurului nostru copil. Am ajuns sa locuim intr-un canton in comuna Vulturu, unde baiatul nostru a fost intepat de viespi si era sa moara. Medicii din Bucuresti, care-l trateaza, mi-au spus ca, in maximum doi ani de zile, Ionut nu va mai putea merge, deoarece muschii i se vor atrofia. Am incercat sa-i explic ca este bolnav, insa este prea micut ca sa inteleaga. Ii lipsesc copiii din Vadu Rosca, insa de ceva timp nu se mai poate tine pe picioare, lesina de citeva ori pe zi. Nu stiu unde ne vom duce de acum incolo, insa un singur lucru imi doresc: vreau ca baiatul meu sa traiasca! As face orice ca sa-l fac bine, insa nici bani nu mai am. Tratamentul meu si al baiatului ne ajunge 1,5 milioane pe luna, cu 300.000 mai mult decit iau pensie", ne-a spus Vasilica Nastase, mama lui Ionut. Baietelul ride, se joaca si vrea sa mearga la scoala, insa numai Dumnezeu stie daca acest copil va mai apuca sa invete alfabetul. "Vreau sa merg la scoala, ca sa stiu sa citesc, ca sa nu o mai pun pe mama sa-mi citeasca filmele. Abia astept sa inceapa scoala, ca sa ma joc cu multi copii", ne-a spus senin Ionut, fara a constientiza ca zilele existentei sale ii sint numarate.


33 de mii de euro pentru a-i prelungi viata


Medicii bucuresteni i-au mai acordat o sansa lui Ionut, o operatie la o clinica din Kiev, care i-ar putea prelungi viata. Cu ajutorul unei cunostinte, Vasilica Nastase a luat legatura cu un medic specialist din Ucraina, care i-a spus ca numai costul operatiei ar ajunge la aproximativ 33.000 de euro. "Am fost foarte fericita cind am aflat ca baietelul meu mai are o sansa, insa, cind am auzit pretul, am inceput sa-mi pierd increderea ca voi reusi. Din cite am inteles de la medicii din strainatate, daca Ionut nu va fi operat, in maximum doi ani, nu va mai putea merge, iar pina la virsta de 20 de ani, va muri. Nici nu vreau sa ma gindesc la asa ceva, nu stiu ce parinte s-ar putea gindi ca si-ar inmorminta copilul inaintea sa! Eu cred ca mai exista Dumnezeu, si vor veni oameni cu suflet mare care ma vor ajuta. Stiu ca multi oameni sint acum in suferinta, deoarece si, ei ca si mine, au ramas fara un acoperis deasupra capului, insa eu voi ramine fara baietelul meu scump!", ne-a spus, cu lacrimi in ochi, mama baietelului. Toti cei care doresc ca acest copil sa mai ramina printre noi, pot trimite banii, in lei sau in valuta, la urmatoarele numere de cont:

RO12 BPOS 4000 2973 127 EUR

RO56 BPOS 4000 2973 127 USD

RO45 BPOS 4000 2973 127 ROL . Cei care vor sa ia legatura cu familia sinistrata, ii pot gasi la cantonul din Vulturu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.