Național

Vaccinarea sinistratilor a luat sfirsit

Liliana Nenciu
26 iul 2005 696 vizualizări
In zonele afectate de inundatii, vaccinarea de urgenta s-a incheiat.

In zonele afectate de inundatii, vaccinarea de urgenta s-a incheiat. Conform oficialilor Directiei de Sanatate Publica Vrancea, peste 14.000 de sinistrati au fost vaccinati antitific, antitetanos si antihepatitic. "Sintem multumiti ca am reusit sa finalizam vaccinarea sinistratilor, deoarece era in pericol sanatatea oamenilor. Un alt lucru imbucurator este faptul ca nu au existat focare de infectie printre sinistrati. Am reusit sa tinem in friu bolile infectioase, malaria si bolile de piele. Asteptam sa se retraga apele, pentru a putea dezinfecta fintinile", ne-a declarat Vasile Costin, director adjunct in cadrul DSP. Oficialul sanitar a adaugat ca vaccinarea preventiva va continua in localitatile care au fost izolate de ape. Echipajele Directiei de Sanatate Publica se vor deplasa astazi in comunele Mera si Andreiasu pentru a vaccina preventiv populatia expusa. "Mai avem circa 500 de doze de vaccin antihepatitic cu care vom vaccina copiii. In ceea ce priveste vaccinarea antitifica si antitetanos nu ne facem probleme, deoarece avem suficiente doze. Astazi, va veni si o Ambulanta de campanie de la Ministerul Sanatatii care va asigura asistenta medicala in zonele de munte", a mai adaugat medicul Vasile Costin. Specialistii Ministerului Sanatatii atentioneaza din nou populatia din zonele sinistrate sa nu neglijeze recomandarile medicilor in ceea ce priveste masurile de preventie incepind de la consumul de apa imbuteliata sau fiarta si racita, pastrarea igienei individuale si a conditiilor de pastrare a alimentelor, evitarea automedicatiei in situatia aparitiei unor simptome de boala diareica sau viroza respiratorie, prezentarea imediat pentru consult de specialitate la medicul de familie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.