Național

Stolojan: Sint gata sa revin

Ziarul de Vrancea
22 iul 2005 648 vizualizări
Fostul presedinte al PNL Theodor Stolojan - actual consilier prezidential - a anuntat ca este pregatit sa se implice intr-un eventual proces de schimbare in PNL, daca organizatiile judetene ale partidului considera ca el ar putea juca un rol intr-o asemenea actiune.

"Daca organizatiile judetene ajung la concluzia ca ceva trebuie schimbat in politica si structura PNL, atunci au posibilitatea si sint indreptatite sa o faca. Daca organizatiile judetene ale PNL considera ca eu trebuie sa joc un rol in aceasta schimbare atunci sint pregatit si este de datoria mea sa raspund la aceasta chemare", a spus Stolojan. El a afirmat ca, in acest moment, PNL are o problema generata de pierderea credibilitatii care, din pacate, are un impact si asupra credibilitatii Aliantei DA.

El a mai spus ca nu poate asista impasibil la pierderea de credibilitate a PNL, intrucit a "muncit mult impreuna cu majoritatea membrilor PNL pentru a face din acest partid o forta politica puternica si credibila in Romania". Pe de alta parte, Stolojan nu vrea sa incurajeze "nici o initiativa a unui grup sau a altuia de la centru care sa accentueze tensiunile interne din partid si sa diminueze si mai mult credibilitatea PNL". El crede ca partidul isi poate rezolva problemele printr-un mecanism democratic si statutar, care, nu o data, s-a dovedit eficient in trecut si anume "pozitia organizatiilor judetene ale PNL". "Toti liderii de la centru ar trebui sa asculte vocea acestor reprezentanti ai partidului in teritoriu", a remarcat Stolojan.


Un sondaj de opinie inflameaza spiritele in PNL

Liberalii se bat in procente. Potrivit unui sondaj de opinie invocat de deputatul PNL Cristian Boureanu, 57% dintre romani l-ar vrea pe Theodor Stolojan premier, fata de 20%, cu cit este creditat Calin Popescu-Tariceanu. Directorul CURS, Sebastian Lazaroiu, a confirmat existenta sondajului, precizind ca raspunsul la intrebarea despre optiunile in privinta premierului nu era unul pentru uz public. Boureanu, membru in conducerea partidului, a cerut ca PNL sa inceapa o dezbatere privind viitorul guvernarii si al formatiunii, avind in vedere datele sondajului de opinie CURS. Anterior, fostul presedinte liberal Valeriu Stoica propusese schimbarea "urgenta" a premierului Tariceanu cu Theodor Stolojan.

Decizia premierului de a nu mai demisiona pare sa fi produs iritare in interiorul PNL. Tot mai multe voci sustin ca prin ultima hotarire luata, Calin Popescu Tariceanu a dovedit o inconsecventa de neacceptat, imagine care s-ar putea rasfringe deosebit de negativ la nivelul partidului si implicit al Aliantei DA. Adeptii unui curent defavorabil primului ministru spun ca acesta ar trebui sa lase loc unui alt sef de guvern, mai hotarit, care sa imprime atitudinea sa si partidului. Altii insa, mai conservatori, resping ideea existentei a doua tabere in partid si se declara pregatiti sa-l sustina pe Tariceanu prin minimalizarea declaratiilor adversarilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.