Național

Basescu nu renunta la anticipate

Ziarul de Vrancea
22 iul 2005 584 vizualizări
Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, la deschiderea cursurilor unei universitati de vara, ca a fost si inca mai este un sustinator al alegerilor anticipate, pe care le considera necesare si s-a declarat nemultumit de modul in care s-a renuntat la anticipate.

"Nu vom putea negocia la nesfirsit legile cu PSD pentru ca exact in aceasta zone este nevoie de interventie eficienta. Tara este si ar fi ramas stabila in acceptiunea europeana si daca s-ar fi declansat procedura alegerilor anticipate", a spus seful statului. Basescu s-a declarat nemultumit de modul in care s-a renuntat la ideea alegerilor anticipate. "Sigur, ne-am agatat de momentul emotional al inundatiilor, justificind sacrificarea sanselor unei guvernari extrem de puternice care sa-si atinga obiectivele. Este si asta o viziune de om politic si nu poate fi refuzata. Este o alternativa. Cred ca anul viitor, anticipatele vor fi inutile, ca obiectiv. Nu se vor mai putea justifica. Anul aceste erau justificate pentru o guvernare fara compromisuri", a mai spus Basescu, adaugind ca este posibil ca, in viitor, sa justificam "si cu prima ploaie" sacrificarea anticipatelor.


"Nu voi accepta o alianta cu PSD si PRM"

In privinta realizarii unui guvern de uniune nationala, Basescu a spus: "Cit timp voi fi om politic cu responsabilitati, niciodata nu voi accepta o alianta cu PRM sau cu PSD, pina cind acest partid nu se curata". "Intre mine si PSD distanta este mult prea mare si privind modul in care vedem Romania. Eu nu pot s-o vad prin sintagma draga unui fost presedinte de stat care cere sa ne unim toti. In ce sa ne unim? Poporul a dat un vot pentru a veni cineva sa curete tara de corupti. Un guvern de uniune nationala inchide acest subiect, iar eu nu pot fi de acord sa fie inchis in timpul mandatului meu", a mai spus presedintele. "De aceea ma si deranjeaza, chiar daca nu strig, orice fel de colaborare cu PSD", a continuat seful statului.


Anul acesta ramine un moment optim pentru anticipate

Referitor la PNL si PD, el a spus ca cele doua partide sint "condamnate" sa ajunga impreuna pina la alegerile din 2008. "Nu cred ca se vor desparti pina la acele alegeri, chiar daca se vor mai urechea intre timp", a mai spus Basescu. Intrebat daca ar mai putea fi organizate alegeri anticipate, Basescu a spus: "Simpatia pentru Alianta, dupa cistigarea alegerilor, nu este ceva vesnic. Cel mult un an de zile poti valorifica succesul alegerilor pentru a fi eficient in eventualele anticipate. Dupa un an, simpatia initiala scade". Presedintele considera ca momentul optim pentru anticipate ar fi anul acesta. "Daca se pierde acest moment si se pare ca sint toate premisele, ne mai intilnim in 2008", a adaugat Basescu. In opinia presedintelui, anticipatele se pot organiza si in 2006. "In aprilie anul viitor va fi raportul CE in care se va spune daca se va aplica clauza de salvgardare, iar apoi pot fi declansate anticipate dar va dau scris ca cifra Alianta din sondaje nu prea va mai fi 50% cum este acum", a mai spus Basescu. El considera ca nici un om politic nu poate gindi despre anticipate decit in termenii eficientei. "Pentru mine, eficienta inseamna ca Alianta putea obtine, anul acesta, 42, 45, 46 de procente, in loc de 34 la suta, cum a fost in 2004, iar prin redistribuire, putea guverna fara compormisuri", a mai spus presedintele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.