Național

Ajutoare din toate colturile tarii pentru Vrancea

Ziarul de Vrancea
22 iul 2005 617 vizualizări
Ajutoarele pentru sinistratii din judetul nostru continua sa soseasca din toate colturile tarii. Tot mai multe comunitati locale neafectate de inundatii vin in ajutorul semenilor cu ce pot.

Posta Romana a venit in ajutorul locuitorilor din zonele sinistrate cu 4 miliarde de lei, bani proveniti din vinzarea unei emisiuni filatelice. Sinistratii vor primi din partea Postei si fluturasi cu informatii despre numerele de telefon la care pot suna in caz de urgente. De asemenea, Posta Romana a decis sa nu perceapa comisioane pentru transmiterea donatiilor in lei, prin mandat postal, in contul "Solidaritatea" deschis de Guvern. Aceasta facilitate este accesibila 3 luni si, in functie de solicitari, poate fi prelungita. Angajatii Postei vor colecta si fonduri pentru colegii ale caror locuinte au fost afectate.

Primaria Slobozia Bradului a pus la dispozitia locuitorilor din Vadu Rosca si Vinatori 15 tractoare care vor ramine in zona timp de trei zile, dupa cum a specificat purtatorul de cuvint al Prefecturii, Catalin Dragulescu.

Garnizoana Focsani a dislocat inca 100 de militari care ii ajuta pe cetatenii ale caror case au fost distruse.

SC Prest Con SRL Brasov a donat 1000 metri cubi de BCA, 60 tone de var si boltari, materiale care vor fi folosite la reconstructia caselor distruse.

SC UNILEVER SA a trimis ieri un camion incarcat cu detergenti si materiale dezinfectante. In plus, opt vitrine frigorifice sint puse la dispozitia bucatariilor de campanie care ofera masa calda cetatenilor din zonele inundate.

Agentia imobiliara IMPACT S.A. Bucuresti doreste sa ajute sinistratii

din Vadu Rosca cu materiale de constructii in valoare de 2,2 miliarde de lei. Ajutoarele constau in boltari, tigla, usi, tocuri de lemn si de metal, cazi, cuie, tevi, tabla, cherestea si lambriuri, care vor fi trimise saptamina viitoare in Vrancea. Pe linga materiale de constructie, angajatii companiei au dorit sa doneze si ei diverse bunuri.

Deputatii PNL din Suveava au trimis in Vrancea 40 de metri cubi de cherestea si au promis ca vor construi o casa pentru o familie

sinistrata din comuna Vinatori. Si parlamentarii din Iasi, in frunte cu Varujan Vosganian, au impartit ajutoare ieri la Vinatori.

Mihail Dragoi din Teleorman doreste sa ofere locuinta unei familii de tineri sinistrati din Vrancea. Casa se afla in comuna Mirzesti din judetul Teleorman. Cei interesati pot apela numarul de telefon 0247/317940.

Lantul de farmacii Sensiblu a lansat campania “Sanatate si

Speranta pentru Moldova” prin care doreste sa previna posibilele epidemii, inevitabile dupa retragerea apelor, si aloca in acest sens un buget de peste 100.000 Euro. Sensiblu face apel la toate companiile de pe piata farmaceutica si in special la partenerii sai, sa contribuie la efortul comun pentru a reda speranta acestor familii. Campania "Sanatate si Speranta pentru Moldova" se va desfasura pe perioada iulie-septembrie 2005 in cele mai afectate judete din Moldova, respectiv Vrancea, Bacau si Galati. Mai mult decit atit, odata cu retragerea apelor, Sensiblu a anuntat ca va incepe renovarea dispensarului din Vadu Rosca. In perioada 25 iulie - 15

septembrie un cort de prim ajutor Sensiblu va functiona in Vulturu. Angajatii Sensiblu au anuntat ca se vor deplasa personal in zonele inundate transportind medicamente, vaccinuri si materiale sanitare (spirt, vata, seringi, etc.). "Sintem cu totii ingrijorati de situatia familiilor din Moldova cu atit mai mult cu cit sanatatea acestor oameni este amenintata dupa retragerea apelor, care vor lasa in urma adevarate focare de infectie. Este de datoria noastra, ca si companie farmaceutica, sa venim in sprijinul acestor oameni oferindu-le asistenta medicala pentru urmatoarele doua luni", se arata intr-un comunicat al lantului de farmacii Sensiblu. Totodata Sensiblu face apel la pacientii si angajatii sai sa doneze bani in cadrul programului de stringere de fonduri "Jumatate tu Jumatate Sensiblu" in toate farmaciile Sensiblu din tara. Suma strinsa pe perioada 15 iulie - 31 august va fi dublata de catre companie si donata pentru renovarea lacaselor de cult din zonele afectate.

Electrica SA a initiat zilele trecute o actiune de sprijin umanitar si a anuntat ca va transporta in perioada 20 iulie – 5 august 2005 in toate zonele afectate de calamitati alimente, apa, detergenti si alte obiecte atit de necesare celor care au pierdut intr-o clipa agoniseala de-o viata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.