Național

Bilantul inundatiilor a mai inregistrat doi morti

Ziarul de Vrancea
20 iul 2005 644 vizualizări
Cele doua victime ridica totatul mortilor la 23

Autoritatile au continuat sa evalueze efectele inundatiilor devastatoare de saptamina trecuta. Din pacate, ultimul bilant oficial a inregistrat inca doua victime, ambele din judetul Galati: doi barbati din Umbraresti, respectiv Torcesti, care au fost descoperiti de echipele de salvare in noroi. In acest moment, numarul mortilor a ajuns la 23.

Seful statului Traian Basescu a revenit, ieri, pentru a patra oara, la Buzau, in zona podului de la Maracineni, pentru a se asigura ca lucrarile de reabilitare a obiectivului se desfasoara intr-un ritm alert, conform dispozitiilor. "Ieri si astazi se simte ca s-a schimbat ritmul lucrarilor. Mi-a placut si parca erau bucurosi sa-mi arate cit de mult au lucrat. Poate ca e chiar o schimbare de mentalitate. Intelegem ca trebuie facut rapid podul asta. Este cea mai dificila urmare de inlaturat de pe urma inundatiilor si cu impactul cel mai mare pentru economia romaneasca si pentru viata oamenilor", a declarat Traian Basescu, care a adaugat ca, lucrarile de reabilitare a infrastructurii din judetul Vrancea vor dura trei luni. In timpul vizitei efectuate cu o zi in urma la Maracineni, Traian Basescu s-a declarat nemultumit ca lucrarile de refacere a podului principal peste riul Buzau evolueaza incet si ca numai o parte dintre muncitori lucreaza. Tot atunci, Basescu le-a cerut , din nou, in mod expres responsabililor de santier sa faca in asa fel incit podul de la Maracineni sa fie redat traficului pina la 1 noiembrie.


Blaga se cearta cu sinistratii

La rindul sau, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a inspectat, ieri, indiguirile de saci de la Branistea (Galati), unde apele Siretului au inundat citeva gospodariri. Ajuns in sat, Blaga a avut un diferend atit cu un satean a carui curte a fost inundata, cit si cu primarul Ionel localitatii, Ionel Lepadatu. Astfel, sateanul i-a reprosat ministrului ca nu s-a intervenit rapid pentru intarirea digului, desi acesta isi construise casa intr-o zona interzisa. In Bacau, cele mai multe dintre persoanele sinistrate in urma inundatiilor puternice de saptamina trecuta au fost internate in Spitalul din Comanesti cu traumatisme, alergii si pneumonii, un pacient avind chiar un accident vascular.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.