Național

Blaga ameninta PSD cu o restructurare guvernamentala

Ziarul de Vrancea
29 iul 2009 493 vizualizări
Liderul PDL Vasile Blaga a declarat ca si-a exprimat luni, in sedinta coalitiei, punctul de vedere privind necesitatea unei restructurari guvernamentale, nominalizind ministerele "la care nu se intimpla nimic", dar a adaugat ca premierul va aprecia la ce moment trebuie facuta aceasta restructurare.

Democrat-liberalul Vasile Blaga a vorbit ieri, la Realitatea FM, despre necesitatea operarii unei restructurari guvernamentale, dar si despre relatia cu partenerii de guvernare, apreciind ca in prezent exista "mai multe PSD-uri", unul care doreste coalitia si altul care se impune momentan si care este impotriva colaborarii cu PDL. Intrebat daca este momentul unei restructurari guvernamentale pina la alegerile prezidentiale, ministrul PDL a raspuns: "Personal, mi-am exprimat in interiorul coalitiei un astfel de punct de vedere, dar premierul va aprecia la un moment dat cind va trebui facuta restructurarea (...) Tot ce am avut de spus am spus ieri (n.r. luni, in sedinta coalitiei). Am si nominalizat ministere la care nu se intimpla nimic", a relatat Vasile Blaga, evitind sa dea detalii in legatura cu ministrii ce ar putea fi vizati de restructuare. Ieri, premierul Emil Boc a nominalizat la capitolul restante probleme de care raspund Ecaterina Andronescu, Marian Sirbu, Dan Nica si Ilie Sirbu.

Blaga a subliniat ca, din postura de secretar general al partidului, este obisnuit sa-si rezolve problemele sale si ale PDL "in interiorul partidului" si ca respecta protocolul coalitiei. Pe de alta parte, liderul PDL a criticat atitudinea PSD in privinta infiintarii Comisiei care sa ancheteze activitatea ministrului Turismului si a sustinut ca le-a repetat social-democratilor ca, daca isi mentin aceasta directie, coalitia este pe cale sa se destrame.


Sint mai multe PSD-uri


Democrat-liberalul a mentionat ca personal, inca din luna ianuarie, a incercat sa-si calmeze colegii de partid care isi aratau nemultmirea pentru ca, desi nici nu se construise bine Guvernul, atacurile dinspre PSD incepusera. Blaga a amintit, in acest context, despre discursurile repetate ale lui Adrian Nastase sau Ion Iliescu.

Intrebat daca le-a spus celor din PSD ca, in cazul in care isi mentin atitudinea, coalitia este pe cale sa se destrame, Blaga a raspuns: "Eu o spun de mai mult timp, nu de ieri. >" a explicat liderul PDL, adaugind ca ar fi pacat ca, in situatia economica in care se afla Romania, sa apara o noua criza politica. "Dar aici fiecare raspunde dupa propriile abordari, dupa propriile fapte", a comentat Blaga. El a adaugat ca PSD nu a fost invitat sa paraseasca aceasta coalitie.

Ministrul Dezvoltarii a mai spus ca la constituirea coalitiei, "din ratiuni rezonabile", s-a pus problema unei colaborari pe termen lung. "Insa, in momentul acesta vad ca am avut dreptate cind am spus ca sint mai multe PSD-uri. Sint unii care isi doresc, fara nicio discutie, sa colaboram in continuare si altii care stiu ca impreuna cu dl Geoana pierd totul in partid. Din pacate, a doua categorie se impune in acest moment in PSD" a apreciat Blaga.


Deputatii PDL ii cer lui Boc sa evalueze activitatea ministrului Andronescu


Reprezentantii PDL din Comisia de invatamint a Camerei Deputatilor au acuzat-o pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, ca a blocat procesul de reforma a sistemului si i-au solicitat primului-ministru sa analizeze activitatea ministrului si sa ia masurile care se impun. Catalin Croitoru, vicepresedintele Comisiei de invatamint a Camerei, a acuzat-o pe Ecaterina Andronescu de faptul ca nu si-a respectat angajamentele de la preluarea mandatului, de a respecta Pactul National pentru Educatie si de a implementa strategia din domeniu elaborata de catre Comisia prezidentiala special constituita in acest scop. "Doamna Andronescu gaseste tot felul de subterfugii pentru a amina adoptarea noului cadru legislativ. De fapt, vrea sa pastreze sistemul incremenit in cutumele de pina acum (...) De trei saptamini, de dimineata pina seara, o vad la televizor pe Ecaterina Andronescu plingindu-se. M-am saturat", a declarat Croitoru in cadrul unei conferinte de presa, desfasurate marti. Croitoru a precizat ca, din cele noua puncte ale programului de guvernare care se refera la invatamint, niciunul nu a fost initiat, cu atit mai putin finalizat. Intrebati daca solicita premierului Boc demiterea Ecaterinei Andronescu, democrat-liberalii au afirmat ca ii cer doar sa analizeze activitatea ministrului. "Solicitam o analiza si pe baza ei, premierul va lua o decizie", a spus Chircu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.