Național

Coalitia piriie din toate incheieturile

Ziarul de Vrancea
28 iul 2009 537 vizualizări
Premierul Emil Boc a rupt "tacerea" si, pentru prima oara, i-a acuzat pe social-democrati de incalcarea Parteneriatului de guvernare, somindu-i sa revina la normalitate u PSD atrage atentia ca scoaterea de la guvernare echivaleaza cu plecarea guvernului Boc

Premierul Emil Boc a revenit, ieri, la tribuna PD-L pentru a trage un semnal de alarma asupra modului in care guverneaza Coalitia, somind PSD "sa revina la prioritatile Romaniei si ale romanilor" si reprosindu-i liderului Mircea Geoana chiulul de la sedintele PD-L-PSD. Premierul Emil Boc a declarat ieri, dupa sedinta conducerii PDL, ca reprezentantii PSD se distanteaza tot mai mult de prioritatile Parteneriatului pentru Romania si de prioritatile guvernarii si a facut un apel catre social-democrati sa respecte intelegerea asumata in decembrie 2008. "Constant, incetul cu incetul, ca partenerii nostri de la PSD se distanteaza tot mai mult de prioritatile Parteneriatului pentru Romania, de prioritatile guvernarii, de prioritatile romanilor. Tot mai mult partenerii nostri sint preocupati de aspecte ce tin de campania prezidentiala din toamna, de aspecte politice secundare si mai putin de ceea ce noi ne-am angajat in fata romanilor", a spus Emil Boc. Emil Boc a spus ca este nevoie ca Parteneriatul sa functioneze, pentru ca sint proiecte care trebuie finalizate, referindu-se la Legea salarizarii unice, la procesul de restructurare, la reforma din Educatie si a sistemului de pensii. El a precizat ca din aceasta saptamina incep discutiile cu CE si cu FMI pe tema situatiei economice. Premierul a spus ca ministrii nu vor avea vacanta in aceasta vara si le-a cerut liderilor PSD sa nu se lase angrenati in campanii electorale, "in batalii pentru ceea ce inseamna alegerile prezidentiale din aceasta toamna", pentru ca nu vor avea de pierdut doar PDL si PSD, ci romanii. "(...) Daca nici chiar aceasta coalitie, care oarecum s-a format contrar tuturor prognozelor ideologice, tuturor asteptarilor, daca aceasta coalitie nu-si indeplineste menirea, atunci toata clasa politica va pierde, inclusiv formatiunile care astazi compun Parteneriatul pentru Romania", a avertizat Emil Boc.


Boc ii reproseaza lui Geoana absentele de la sedintele coalitiei


Emil Boc este nemultumit de faptul ca omologul sau social-democrat Mircea Geoana absenteaza de la reuniunile coalitiei care au pe agenda probleme importante, precum cea a situatiei din sistemul de educatie si reformele necesare in acest domeniu. "Miercuri, am convocat o sedinta a coalitiei pe situatia de la Spiru Haret. Mircea Geoana mi-a confirmat prezenta, am stat 30 de minute, dupa care ministrul Nita m-a informat ca domnul Geoana nu mai vine deoarece are alt program. Am tacut foarte mult si n-am spus nimic despre problemele pe care le avem, dar cred ca trebuie sa revenim la realitate, la Parteneriat", a declarat Boc. El a precizat ca interventia sa publica nu constituie un ultimatum la adresa PSD, ci reprezinta un gest constructiv prin care le cere social-democratilor sa se intoarca la problemele guvernarii. "Nu este un ultimatum, este un gest de buna credinta pentru Romania (...) Gestul meu este unul constructiv. Astept acest comportament corect al partenerilor de la PSD", a raspuns Boc la o intrebare care se referea la posibilitatea ca PDL sa denunte protocolul cu PSD.


Duvaz: "în ziua in care nu va mai exista aceasta coalitie, Guvernul Boc dispare"


Purtatorul de cuvint al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a avertizat ca in ziua in care nu va mai exista aceasta coalitie, Guvernul Boc dispare, aratind ca PSD este responsabil fata de guvernare si punind criticile lui Emil Boc pe seama infiintarii comisiilor parlamentare impotriva ministrilor PDL. "In ceea ce priveste coalitia, va atrag si dvs atentia si opiniei publice ca, atita timp cit exista aceasta coalitie, exista Guvernul Boc. In ziua in care nu va mai exista aceasta coalitie, Guvernul Boc dispare. Deocamdata exista, noi trebuie sa ne-o asumam cu totii, noi ne-o asumam, o facem cu responsabilitate, dar nu putem sa fim solidari in a ascunde adevarul, in a ascunde esecurile si a persista in greseala. Vrem sa fim solidari in a iesi din necaz, in a scoate oamenii din necaz", a declarat deputatul. Duvaz a mai sugerat ca atacul lui Emil Boc la adresa PDL este pentru a distrage atentia de la infiintarea comisiilor parlamentare de control la adresa ministrilor PDL. "Sper ca dl prim-ministru sa nu fi folosit acest discurs pentru a-si ascunde nervozitatea privind situatia comisiilor de ancheta, ele sint utile, sint necesare, Parlamentul trebuie sa fie controlul public asupra Guvernului, pe romani ii intereseaza iesirea din criza, locurile de munca, stoparea prabusirii economice si nicidecum cine pe cine sprijina sau ce comisie de ancheta se mai infiinteaza peste noapte", a mai sustinut purtatorul de cuvint.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.