Național

Bombanind pe la colturi

Ziarul de Vrancea
18 iul 2005 582 vizualizări
UDMR merge alaturi de Alianta la anticipate

UDMR va merge alaturi de actualii parteneri de coalitie la alegerile anticipate, desi Consiliul Consultativ al presedintilor de organizatii ale Uniunii a apreciat, in unanimitate, ca inoportuna organizarea acestora.


„Opinia unanima a Consiliului Consultativ este ca aceasta decizie, in acest moment, nu e binevenita, insa programul de guvernare este in continuare valabil, dezideratele din acesta sint in continuare valabile. Cu toata aceasta opinie diferita, de ordin tactic, in continuare, ne asumam aceasta coalitie. Vrem realizarea a tot ce este in programul de guvernare", a declarat presedintele UDMR, Marko Bela. El a adaugat ca organizatiile teritoriale ale Uniunii incep pregatirile pentru campania electorala. în ceea ce priveste mesajul sau programul din campania electorala, presedintele UDMR a sustinut ca dezideratele si prioritatile stabilite la campania din urma cu un an, dupa consultari cu societatea civila si cu bisericile din cadrul comunitatii maghiare, ramin valabile.

„Mesajul sau programul nu trebuie sa difere de cel de acum un an, pentru ca sint prioritati si deziderate stabilite si valabile pentru patru ani, nu pentru un an sau o jumatate de an”, a conchis Marko Bela. Marko a precizat, in legatura cu obiectivul electoral al Uniunii, ca aceasta isi propune sa depaseasca 6% din voturile electoratului.

Tot simbata, a fost convocata la Targu Mures si o reuniune a liderilor Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, de catre presedintele acestui for, Laszlo Tokes. Acesta a declarat presei ca situatia politica actuala creeaza premise pentru ca dezideratul autonomiei sa fie adus in discutie. El a sugerat chiar ca acesta ar putea imbraca forme mai radicale, adica de solicitare a autonomiei teritoriale. Marko Bela a dat insa asigurari ca retorica de campanie a UDMR se va baza pe ceea ce este prevazut in programul comun de guvernare, adica pe autonomia culturala si o descentralizare mai accentuata, insa a precizat ca vor mai exista consultari cu grupari din randul comunitatii maghiare, in perspectiva alegerilor anticipate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.