Național

Vaccinuri si medicamente cu imprumut

Liliana Nenciu
18 iul 2005 694 vizualizări
Unele persoane au avut reactii adverse in urma vaccinurilor

In cursul zilei de ieri, Directia de Sanatate Publica Vrancea a primit vaccinuri si medicamente pe care le-a solicitat cu imprumut de la omologii din judetul Iasi. Conform oficialilor DSP, stocurile de vaccinuri si medicamente s-au epuizat mai repede decit se asteptau. "Noi deja epuizasem stocurile, asa ca am cerut cu imprumut celor de la Iasi 1000 de doze de vaccin antitific si 4000 de doze antitetanice. Vom pleca cu aceste vaccinuri si medicamnte in zonele Nanesti si Biliesti, unde, deocamdata, populatia nu a fosat vaccinata. Cele cerute de la Ministerul Sanatatii vor ajunge miercuri", ne-a spus Vasile Costin, director adjunct al DSP. In urma vaccinurilor administrate sinistratilor au intervenit si reactii adverse, insa, dupa cum specialistii, aceste manifestari sint normale. "Sint anumite organisme mai sensibile. De exemplu, vaccinul antitific are foarte multe contraindicatii, iar noi nu avem timp sa facem investigatii complexe tuturor pacientilor. Noi tinem vaccinurile la gheata, la temperaturi corespunzatoare, si sint administrate in conditii optime. In general au existat reactii adverese la persoanele care nu mai facusera injectii pina atunci, sau pur si simplu faceau alergie la unul dintre componentii vaccinului", a mai precizat medicul Vasile Costin. Pentru a evita imbolnavirile, oficialii DSP fac apel catre toti locuitorii din zonele afectate de inundatii sa se asigure ca bea apa din locuri sigure si sa ceara dezinfectanti pentru fintini. "Noi am cerut autoritatilor locale sa vitanjeze fintinile, ca noi sa putem face analize la apa. Daca vor fi probleme vom dezinfecta fintinile cu probleme. Daca oamenii ne vor solicita, noi vom veni si vom dezinfecta si puturile", a mai adaugat dr. Vasile Costin. Dupa cum spun medicii, cazurile care au fost aduse pina acum la Spitalul Judetean, la Sectia Boli- Contagioase, nu prezinta complicatii, iar starea lor este stabila, unele dintre ele nici nu au necesitat internare. In continuare exista oameni care au nevoie de vaccinuri, dar si de substante dezifectate pentru fintini, toalete sau pentru igiena personala.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.