Național

Procurorii au lucrat ieri in draci

Ziarul de Vrancea
23 iun 2005 550 vizualizări
La Bucuresti si in tara, procurorii au audiat, ieri, o multime de personaje pitoresti.

La Bucuresti si in tara, procurorii au audiat, ieri, o multime de personaje pitoresti. Fie ca a fost vorba de preotul "exorcist", de maicutele care l-au ajutat, de celebrul "om de fotbal" Gigi Becali, de generalii Diamandescu si Chitac, sau de "Luceafarul Huilei", magistratii s-au intrebuintat serios pentru a cauta dovezi impotriva lor, pentru a-i trimite la racoare. Doar judecatorii s-au dovedit ceva mai clementi, aminind citeva cauze.


Fratele preotului exorcist a luat citeva scatoalce

Preotul Petru Corogeanu si patru maicute de la Manastirea Tanacu au venit, ieri, la Parchetul Tribunalului Vaslui, pentru a fi audiati, a doua oara, in cazul mortii maicutei Irina, cei cinci fiind huiduiti de multimea adunata in zona, iar fratele preotului fiind lovit. Preotul Petru Daniel Corogeanu a venit la Parchet insotit de avocat si cu masina acestuia, iar maicutele, impreuna cu fratele preotului, au sosit cu autoturismul manastirii, condus de una dintre maici. In fata sediului Parchetului din Vaslui se aflau aproximativ 30 de localnici din Tanacu, veniti de dimineata pentru sustinerea preotului si a maicutelor, dar si locuitori din Vaslui. La coborirea din autoturisme, atit preotul, cit si maicutele au fost inconjurati de oameni din multime, care au inceput sa strige "criminalii si satanistii". Fratele preotului Corogeanu, calugar si el, venit in masina cu maicutele, a fost inconjurat de oameni, fiind agresat si lovit cu pumnii. El a fost nevoit sa se refugieze in incinta Parchetului Tribunalului Vaslui pentru a scapa de furia oamenilor. In zona s-au aflat si politisti, insa acestia nu au intervenit.


Becali se considera pacalit

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a sustinut la finalul celor patru ore de audieri privind schimbul de terenuri susect pe care l-a facut in 1999 pe care l-a facut cu Ministerul Apararii Nationale (MApN), ca aceasta afacere a fost una legala, din care el a iesit insa pagubit, intrucit pamintul primit ar fi fost revendicat. In concluzie, el a spus ca initial a trebuit sa scoata terenul din circuitul agricol si apoi sa dea si bani celor trei proprietari care l-au revendicat. De asemenea, Becali a declarat ca suma pe care a dat-o proprietarilor pina acum a fost de peste un miliard de lei.

Patronul FC Steaua a sugerat ca aceasta ancheta a fost redeschisa atunci cind el a intrat in politica, desi, in anul 2001, procurorii au dat solutie de neinceperea urmarii penale in cauza.

El a mai spus ca, pina acum, a propus de mai multe ori ca atit el, cit si Ministerul Apararii Nationale sa-si ia inapoi terenurile pe care le-a avut initial, mai ales ca - potrivit lui Becali - MApN nu s-a constituit parte pagubita in cauza. In ciuda acestei oferte, Becali a spus ca ancheta va continua.

Patronul FC Steaua a raspuns intrebarilor unor jurnalisti privind presupusa lui vinovatie in acest caz facind referire la patronul trustului de presa in care acestia lucreaza. Mai mult, in timpul discutiei pe care Becali a avut-o cu ziaristii, i-a smuls unui jurnalist din presa sportiva telefonul si reportofonul, pe care ulterior le-a dat inapoi - reportofonul fara baterii - la insistentele celorlalti colegi.


Diamandescu da vina pe Chitac

Generalul in rezerva Corneliu Diamandescu, fost sef al Politiei Romane, a fost audiat de procurori in dosarul privind mineriada din iunie 1990, in timp ce Mihai Chitac - citat si el pentru ieri - a cerut, prin avocat, aminarea cu citeva zile a intilnirii sale cu anchetatorii. Corneliu Diamandescu a sustinut, la audieri, ca interventiile din Piata Universitatii, din timpul mineriadei din iunie 1990, au avut loc la ordinul fostului ministru de Interne Mihai Chitac. Intrebat apoi cine a tras in manifestanti, in Piata Universitatii, Diamandescu nu a precizat o institutie sau o persoana, spunind doar ca politistii din Piata Universitatii "nu aveau nici un cartus asupra lor". De mentionat ca Mihai Chitac a fost inculpat intr-un proces privind moartea, in 13 iunie 1990, a patru persoane, insa dosarul a fost declarat de instanta suprema drept incomplet. Potrivit rechizitoriului intocmit de Sectia Parchetelor Militare, Mihai Chitac ar fi dat ordin ca fortele de ordine sa elibereze Piata Universitatii unde, timp de o luna si jumatate, s-au strins mii de manifestanti care protestau fata de politica dusa de puterea instalata dupa revolutia din decembrie 1989.


Cozma a scapat vara asta

Raminind tot in zona mineriadelor, ieri, instanta suprema hotarit ca Miron Cozma va fi adus de politisti la procesul in care este judecat, la Bucuresti, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru mineriada din ianuarie 1999 de la Costesti abia in 12 septembrie.

Ieri, Inalta Curte de Casatie si Justitie ar fi trebuit sa ia in discutie recursul declarat de Miron Cozma si alti cinci lideri ai minerilor impotriva hotaririi instantei inferioare, prin care au fost condamnati pentru mineriada de la Costesti, din ianuarie 1999. Cei sase au constestat decizia Curtii de Apel Bucuresti din decembrie 2003, instanta care l-a condamnat la zece ani de inchisoare pe Miron Cozma, pentru instigare la subminarea puterii de stat si, respectiv, la cite cinci ani de inchisoare pe ceilalti cinci lideri sindicali ai minerilor. La sedinta de ieri Cozma nu a venit, din cauza interdictiei pe care o are de a intra in Bucuresti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.