Național

Procurorii l-au luat la intrebari pe Sechelariu

Ziarul de Vrancea
22 iun 2005 657 vizualizări
Ex-primarul de Bacau a "pastorit" 179 de schimburi dubioase de terenuri n avocatul lui Sechelariu spune ca arestarea clientului sau este o "inutilitate"

Fostul primar al municipiului Bacau, Dumitru Sechelariu, a fost adus, ieri dimineata, la sediul Parchetului National Anticoruptie (PNA), pentru a fi audiat in dosarul in care a fost arestat saptamina trecuta. Sechelariu a fost arestat preventiv pentru 20 de zile de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, abuz in serviciu in scopul obtinerii de foloase necuvenite si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Alaturi de Sechelariu au fost retinuti si Dorinel Ifrim - sef al serviciului Cadastru din Primaria Bacau, precum si Laurian Lucaci - fost viceprimar, ei fiind acuzati de procurorii anticoruptie de complicitate la aceleasi fapte. Fostul primar este cercetat in legatura cu mai multe afaceri, referitoare la schimburi si achizitii de terenuri, precum si la atribuirea unor lucrari. Astfel, in perioada februarie 2000-mai 2004, Consiliul Local Bacau a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafata totala de care au beneficiat Sechelariu - prin firmele Letea SA, Selena SRL, Desteptarea SA - si alte 15 persoane fizice si juridice fiind de 79.744 de metri patrati, primiti din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacau. In acest caz, anchetatorii au audiat patru dintre consilierii locali si pe secretarul Primariei Bacau, precum un expert evaluator. Primii cinci sint acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, pentru obtinerea de foloase necuvenite, in timp ce expertul este invinuit de marturie mincinoasa, procurorii anticoruptie dindu-i in consemn la frontiera. Procurorii sectiei a 2-a din PNA - care investigheaza acest caz - sustin ca cei patru consilierii locali, avind prin lege atributii in administrarea domeniului public si privat al municipiului Bacau, ar fi acceptat schimburile de terenuri, prin hotariri emise de ei, iar secretarul Primariei Bacau ar fi dat aviz de legalitate.


O multime de acuze pe capul lui Seche

La jumatatea lunii februarie, anchetatorii au descins la Primaria Bacau, de unde au fost ridicate documente si inregistrari ale discutiilor purtate in timpul sedintelor de Consiliu. Fostul primar a fost audiat pentru prima data in calitate de invinuit in data de 22 februarie. Surse judiciare informau atunci ca Sechelariu a fost intrebat de anchetatori despre modul in care, in 2003, societatea General Proiect SA a beneficiat de 38 de contracte de proiectare pentru investitii de interes local, incasind suma de 15 miliarde de lei. Sechelariu mai este invinuit ca ar fi dispus lucrari de asfaltare a drumului in localitatea Casin, iar aprobarea s-ar fi facut in baza unui proiect intocmit de SC General Proiect si platit din bani publici cu 125 de milioane de lei. Fostul edil sef al Bacaului ar fi actionat fraudulos si pentru a cumpara activele SC Letea SA la un pret sub valoarea reala, prin intermediul societatii Selena, unde Sechelariu detine 92 la suta din capitalul social, sustin surse judiciare. La audierea din 30 mai de la PNA, lui Sechelariu i s-a comunicat ca procurorii au extins cercetarile penale in cazul lui pentru santaj si spalare de bani. In opinia avocatului lui Sechelariu, Catalin Dancu, arestarea celor trei este "o inutilitate", apararea apreciind ca Dumitru Sechelariu nu reprezinta un pericol social. Totodata, avocatul a sustinut nevinovatia lui fostului primar pentru infractiunile pentru care acesta a fost arestat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.