Național

Deja sintem considerati parte a unui club de 27 de state'

Ziarul de Vrancea
22 iun 2005 563 vizualizări
A declarat ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, intr-un interviu BBC

In ciuda perioadei de "reflectie" prin care trece Uniunea dupa doua referendumuri constitutionale esuate si o disputa aprinsa pe tema bugetului, Mihai Razvan Ungureanu s-a declarat convins ca extinderea va continua conform planului. "Linia se trage sub Romania si Bulgaria. Deja sintem considerati parte a unui club de 27 de state," a explicat Ungureanu. Pe de alta parte, mai ramine posibilitatea ca aderarea Romaniei sa fie intirziata cu un an, prin invocarea clauzei de salvgardare.

Nici declaratiile declaratiile rezervate fata de extindere facute de unii politicieni, precum si schimbarea de atitudine a opiniei publice, nu-l sperie pe ministrul roman. "Problema e ca o eventuala intiziere trebuie justificata de un raport tehnic", a raspuns Ungureanu. "Numai raportul de monitorizare poate oferi argumente. Vom vedea in octombrie. Daca aceste argumente nu exista, intreaga discutie despre intirziere este inutila". Ministrul roman a evitat cu diplomatie sa se pronunte in disputa dintre Franta si Marea Britanie pe marginea bugetului european. El a spus ca indiferent de rezultat, Romania va beneficia de fonduri comunitare importante, iar la circa 40 de miliarde de euro nu mai conteaza un plus sau minus de 10%. Tinta noastra este integrarea, a subliniat Razvan Ungureanu. Intrebat despre coruptie, ministrul Ungureanu a raspuns ca "nici Romania nu vrea sa aduca aceasta problema in Uniune si de aceea incearca sa o rezolve cit mai repede". El a subliniat ca in ultimele 6 luni coruptia a fost redefinita ca amenintare la adresa sigurantei nationale si ca toate legile au fost amendate pentru a ilustra aceasta schimbare. Intrebat unde sint politicienii fostului regim, despre care s-a declarat ca sint corupti, Ungureanu a raspuns: "Vreti sa vedeti capete rostogolindu-se sau o strategie coerenta care sa atace coruptia la toate nivelele? Noi am preferat strategia, fara a ignora insa prima parte", a replicat ministrul aratind ca dosare blocate multa vreme au fost puse in miscare, iar cazurile concrete vin unul dupa altul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.