Național

Printul Paul vede in Regele Mihai un criminal de razboi

Ziarul de Vrancea
21 iun 2005 804 vizualizări
El face lobby in Israel pentru ca Regele Mihai sa fie considerat nazist

Printul Paul de Romania se afla in vizita in Israel, pentru a cere ajutor Guvernului si organizatiilor evreiesti in vederea demascarii unchiului sau, Regele Mihai, drept complice criminal al nazistilor, relateaza cotidianul The Jerusalem Post in editia electronica de ieri. Printul Paul impreuna cu sotia sa, Lia, au adus cu ei in Israel o serie de documente, multe ascunse ani de-a rindul si descoperite recent, pentru a dovedi ca Regele Mihai a fost un profitor in timpul razboiului si imediat dupa aceea.

Ei spun ca presa din Romania nu a dovedit receptivitate fata de demersul lor, intrucit se teme de represalii din partea Guvernului. Paul de Romania spera ca apelul sau la autoritatile israeliene si comunitatea evreiasca va impiedica Parlamentul de la Bucuresti sa-i acorde Regelui Mihai o compensatie de 30 de milioane de euro drept despagubire pentru proprietatile confiscate dupa cel de-al doilea razboi mondial. "In timpul celor patru ani cit Romania a fost un stat nazist, evreii au fost deportati, proprietatile le-au fost confiscate, nu li s-a permis sa fie farmacisti sau doctori, au fost nevoiti sa poarte o stea galbena, iar 350.000 dintre ei au murit", a declarat Paul de Romania intr-un interviu acordat, duminica, pentru Jerusalem Post. "Cine este vinovat? Regele Mihai a creat statul nazist. Si acum este rasplatit!", afirma printul Paul. Printul Paul sustine ca pregateste o actiune in justitie in numele evreilor ale caror proprietati au fost confiscate in timpul domniei lui Mihai. El sustine chiar ca unchiul sau i-a oferit o parte din suma de 30 de milioane de euro, pentru a pastra tacerea in legatura cu trecutul sau nazist, dar a refuzat. "Nu stiu cit de implicat a fost Mihai, dar a fost un profitor de razboi si un criminal", declara printul. "Doar pentru ca s-a alaturat aliatilor in ultimul moment nu inseamna ca ar trebui sa scape. Antonescu a fost impuscat pentru crimele sale. Nu merita oare acelasi lucru si Mihai?", se intreaba printul Paul, citat de Jerusalem Post.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.