Național

E mai mult decit o sfidare!

Dana Chiorescu
19 mai 2005 581 vizualizări
Publicarea declaratiilor de avere ale alesilor a reprezentat pentru cei mai multi dintre noi ocazia de a vedea cit de diferiti sintem de clasa politica. Dobindirea unor valori de ordinul sutelor de milioane sau a miliardelor chiar este considerata de clasa politica ca fiind normala. Unora dintre politicienii li se pare chiar anormal sa nu stringi intr-o viata de... politician citeva sute de milioane, o casa, o masina, citeva proprietati, citeva bijuterii... Cit de etic au fost dobindite insa aceste valori? Cum e posibil ca ele sa fie justificate pur si simplu fara ca provenienta sa fie verificata? Vor mai pastra politicienii aceste avantaje dupa integrarea europeana? Unii considera ca dobindirea acestor valori este mai mult decit o sfidare, sau cel putin este dovada lipsei de respect pe care ne-o poarta cei alesi sa ne reprezinte. Ce cred vrincenii despre acest lucru aflati in rindurile urmatoare:


Aneta Simiras, 42 de ani, casnica, Focsani

"Sint sigura ca nu le-au declarat pe toate pe care le aveau, sint sigura de lucrul acesta. Dar acum este vorba de noi, pentru ca nu avem bani nici sa platim intretinerea si ei au bani de ii intorc cu furca. Prin lucrul acesta ne sfideaza. N u stiu cu au reusit sa-si stringa in citiva ani atit de multi bani. Ei nu maninca, nu se ditraza? Ei pe ce se distreza? Banii toti pe care-i cistiga ii pot pune pe toti deoparte?"




Octavian Crisan, 78 ani, inginer-pensionar, Marasesti

"In cazul lor exista un termen de comparatie cu Occidentul, se pare ca au averile parlamentarilor occidentali. Toata lumea stie ca si-au facut averi prin furt, fura de zvinta. Si un copil mic, cred, ca stie cum si-au dobindit ei averile pe care sint acum proprietari. Cred eu ca de vina sint cei care ii alg si bineinteles Tovarasul Iliescu pentru ca el nu a pedepsit pe nimeni. Asa a facut cu Bivolaru si cu Pavalache, i-a iertat, cum a facut cu toti infractorii. A facut acest lucru pentru a obtine voturi. Chiar si cu aceste probleme Uniunea Europeana o sa ne accepte asa pentru ca vor avea nevoie de noi, nu pentru ca meritam acest lucru. E vorba de pozitia strategica a Rominiei si vor trece peste aceste mici probleme. Acesti oameni reprezinta un exemplu nenorocit, nu negativ pentru ca e putin spus. Atit timp cit nu pedepsesti... La carte scrie asa: cine nu pedepseste nedreptatea ordona sa fie facuta. Atunci de ce sa mai vorbim despre asta? Tovarasul Iliescu nu a pedepsit pe nimeni pentru ca avea nevoie de voturi. Ca a pierdut acum, asta nu inseamna nimic."




D. Iacob, 69 de ani, pensionar, Focsani

"Pot sa fure cit vor ca oricum mie nu-mi dau nimic. Numai prin hotii au reusit sa puna mina pe ceea ce au acum. Banii vor fi recuperati doar in momentul in care va veni inapoi in Codul Penal Legea 18, atunci o sa-i termine pe toti, dar pina atunci toti vor fura si nu dau nici o explicatie la nimeni. Prin intrarea in UE Romania va ajunge colonie ca Mexicul, nu stie cum sa faca sa ajunga colonie, dar in 2007 va ajunge ceea ce vrea."




Margareta Neagu, 47 de ani, casnica, Focsani

"Mergem pe strada si ne gindim in ce situatie s-a putu ajunge. Nicicum legal nu si-au putu acapara atit de multe averi. Noi muncim zi de zi si nu avdem piinea pentru a doua zi. Este banal ca asa peste noapte sa te trezesti cu dita-mai averea. E un semn mare de ingrijorare. E foarte slaba legea intocmita. Daca un om de rind ar fura o gaina ar fi judecat si condamnat iar ei merg asa intr-o fericire, nu-i controleaza si nu-i pedepseste nimeni. Este o sfidare, i-a cuprins puterea banului si la ei totul se rezuma la bani, pentru ei totul este banul, nu si pentru noi oamenii de rind. Am mare incredere in tineret, care gindeste altfel. Dar totusi am o speranta."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.