Național

In patru luni s-au vindut automobile cit jumatate din anul 2004

Dana Chiorescu
18 mai 2005 573 vizualizări
Pe ansamblul primelor patru luni ale acestui an, s-au vindut autoturisme cit jumatate din intreg anul 2004, acestea provenind atit din productia interna de automobile cit si din importuri. Cum justifica interlocutorii nostri aceasta crestere semnificativa pe piata unui produs considerat de lux, puteti afla din sondajul urmator.

Ion Moldoveanu, 72 de ani, pensionar, Focsani

"Nu stiu ce sa mai cred. Cind ii auzi, toti se vaita, ca n-au bani, ca n-au de nici unele, ca nu le ajung banii de mincare, si sa va uitati de sarbatori ce cozi sint la toate magazinele, cit cumpara, cosuri intregi de mincare, baxuri de bautura, la mare plajele arhipline, din ce vad si eu la televizor, ca nu mi-am mai permis un concediu din tinerete. Asta inseamna ca lumea are bani. Eu, dupa 35 de ani de munca, am o pensie de 2.800.000. Ce credeti ca imi permit eu sa fac din banii astia? Nu imi trebuie masina, nu am nevoie! Dar am nevoie de mincare, am nevoie de medicamente, am nevoie de telefon sa nu ma gaseasca mort in casa... Strictul necesar pentru un om, ca sa isi duca zilele de azi pe miine. Foarte bine ca unii isi permit masini luxoase iar altii mor de foame in casa."


Marian Spirache, 39 de ani, intreprinzator particular, Focsani

"Traim in secolul vitezei. Masina nu mai este un lux in ziua de azi, este o necesitate. Nu mai poti pierde timpul cu deplasarile pe jos sau cu microbuzul. Acum a mai aparut si sistemul acesta de creditare de catre banci, cu dobinzi acceptabile, suportabile si omul prefera sa isi cumpere o masina noua in care stie ca nu v-a mai baga bani citiva ani, decit sa traga de un hirb si sa stea tot timpul sa o repare. Este adevarat ca la o Dacie veche se pricepe toata lumea sa repare, dar si reparatiile sint pe masura, cirpaceli adica, si frecventa defectiunilor este din ce in ce mai mare."


Dan Burca, 45 de ani, contabil, Focsani

"Speram sa fie un semn bun, sa reprezinte o creste a puterii noastre de cumparare, o crestere a nivelului de trai. Cred ca unul dintre motive este ca producatorul nostru de automobile, Automobile Dacia, a facut intii o lichidare de stoc a modelului vechi, si a scos un model nou, mai performant, cu un sistem de finatare/creditare foarte bun, dupa model occidental, chiar daca aspectul este inca romanesc. Alt motiv ar fi programul acela guvernamental de scoatere din circulatie a masinilor foarte vechi prin care se acorda avans pentru o masina noua... Oricum, nu ma mira ci ma bucura si o privesc ca pe o veste buna."


Diana B., 34 de ani, muncitoare, Focsani

"Sint foarte multi oameni cu bani, de ce ne miram? La noi sint oameni cu foarte multi bani si oameni care nu au dupa ce bea apa. Asta-i treaba! Eu nu fac parte dintre cei cu bani."


Sabina Cocorea, 37 ani, confectioner, Focsani

"Nu stiu care sint cauzele acestui fenomen. Tot ce pot spune e ca unii au bani si isi pot cumpara tot ce vor, chiar si o masina scumpa. Poate si pentru ca au posibilitatea sa cumpere in rate. Poate este vorba si de cei care au lucrat in strainatate si acum isi permit. Mai mult de atit nu stiu. Pentru mine e un vis, pentru ca din salariu meu nu pot face nici macar scoala de soferi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.