Național

Pretul pensionarii generalilor minjiti

Ziarul de Vrancea
5 mai 2005 1356 vizualizări
28 de generali din MAI au fost compensati cu 20 de miliarde de lei

Fostii generali din fruntea politiei, care pareau de neclintit, si-au parasit posturile dupa ce Traian Basescu si Vasile Blaga i-au amenintat pe angajatii MAI ca vor fi scosi din sistem daca nu isi fac treaba. In ultimele doua luni asistam la o demisie-record: 28 de generali plus 900 de ofiteri cu grade mai mici. Multi dintre acesti 28 de chestori au fost implicati in tot felul de scandaluri. Lista incepe cu fostul loctiitor al ministrului de Interne, Toma Zaharia, poreclit de subordonati "Tezeu", si de presa "generalul Heroina". Ministrul Blaga l-a acuzat pe Toma ca ar fi implicat si in afacerea EADS, pentru ca ar fi acordat in mod fraudulos contractul pentru securizarea frontierelor. Al doilea pe lista ar fi fostul sef al politiei, chestorul Dumitru Sorescu, al carui fiu a fost asociat intr-o firma cu Omar Hayssam si oamenii lui. Ceilalti 26 de fosti capi ai structurilor MAI sint: secretarii generali din minister, Gheorghe Apostol si Ioan Grecu, prorectorul Academiei de politie George Seritan, seful directiei de politie rutiera Nicolae Avramescu si sefi de inspectorate judetene. Traian Jipa de la Constanta, Mircea Bucur de la Brasov, Constantin Codita de la Dolj, Vasile Vrabie de la Bacau si Teodor Pop Puscas de la Cluj sint doar citiva din cei pe care presa i-a acuzat de nenumarate ori de afaceri cu mafia locala. Corpul de control al ministerului a deschis tot felul de anchete, dar nici una nu a fost finalizata la Parchet sau la Tribunal. în schimb, dupa ultimatumul dat de presedinte, cei care au facut obiectul acestor anchete s-au retras singuri din sistem. Ocazie cu care s-au pus si la adapost pentru ca au primit sume compensatorii intre 6 si 9 sute de milioane de lei, neimpozabili. Asta pe linga pensia de cel putin 30 de milioane de lei, pe care o vor incasa de acum inainte. Totul se desfasoara sub acoperirea legii, care prevede ca baza pensiei pentru cadrele militare este solda bruta din ultimul an de activitate, la care se adauga sporurile de vechime sau de conditii deosebite.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.