Național

Cursa nebunilor

Ziarul de Vrancea
5 mai 2005 627 vizualizări
Peste 3.500 de candidati s-au inscris pentru alegerile din Marea Britanie pentru a reprezenta 211 de partide. Printre partidele care aspira sa intre in Camera Comunelor este cel pentru rock and roll, paridul pentru legalizarea canabisului, partidul impotriva legaturilor telefonice in Cornawall, dar si partidul stirilor despre motociclete.

Mai mult de 3.500 de candidati s-au inscris in cursa pentru alegerile din Marea Britanie, unde electoratul trebuie sa desemneze astazi 646 de membri ai Camerei Comunelor. Cei 3.515 candidati reprezinta 211 partide, marea majoritate total necunoscute sau de-a dreptul extravagante. Prezente in toate circumscriptiile, cu mai mult de 600 de candidati fiecare, Partidele Laburist, Conservator si Liberal-Democrat reprezinta mai mult de jumatate din numarul candidatilor inscrisi. In plus, la alegeri participa si partidele regionale (Scottish National Party in Scotia, Plaid Cymru in Tara Galilor, Sinn Fein, SDLP, DUP si UUP in Irlanda de Nord), deja reprezentate in Camera inferioara a Parlamentului de la Londra. Dar alegatorii au la dispozitie si alte variante. Desi nu sint reprezentate in prezent in Camera Comunelor, Partidul Independentei Regatului Unit (488 de candidati), Ecologistii (200 de candidati) sau Frontul National Britanic (extrema-dreapta, 118 candidati) au facut uz de mijloace impresionante. Totusi, acest lucru nu a descurajat inscrierea unor partide minuscule, precum un partid comunist (patru candidati), un partid imperialist (un candidat) si un partid socialist (un candidat). Printre candidati se numara insa si reprezentanti ai formatiunilor Forumul anticoruptie, Partidul pentru onestitate la Westminster si Whitehall (Demanding Honesty in Politics and Whitehall), Operatiunea votul crestin (Operation Christian Vote), Partidul majoritatii tacute (Silent Majority Party), Partidul celor nereprezentati (Unrepresented People\'s Party).

"Munciti din greu, milioane de oameni conteaza pe voi pentru ajutoarele lor sociale"

Desi toti candidatii sint obligati sa depuna o garantie de 500 de lire (730 de euro) pentru a se putea prezenta in alegeri, majoritatea nu au sanse sa depaseasca nivelul de 5% din voturi, care le-ar permite recuperarea sumei. Este dificil de imaginat intrarea in Parlament a militantilor din partidul lui Elvis (Church of the Militant Elvis Party), a celor din partidul pentru rock and roll (Rock & Roll Loony Party) sau a candidatilor propusi de Jam Wrestling Party. Unele partide au un program clar, cum este cazul Aliantei pentru legalizarea canabisului (Legalise Cannabis Alliance), al Partidului pentru legalizarea fumatului in baruri (Publican Party - Free to Smoke Pubs), al Partidului impotriva lui Blair (Blair Must Go Party) sau al Partidului impotriva legaturilor telefonice in Cornwall (Removal of Tetra masts in Cornwall). Alte formatiuni sint ceva mai enigmatice - Partidul stirilor despre motociclete (Motorcycle News Party), Partidul pastaii noului mileniu (New Millennium Bean) sau chiar telepathicpartnership.com. In privinta partidului Monster Raving Loony Party, acesta are 20 de candidati si un slogan mobilizator: "Munciti din greu, milioane de oameni conteaza pe voi pentru ajutoarele lor sociale". Profitind de posibilitatea de a se prezenta in mai multe circumscriptii, George Weiss, reprezentant al partidului Curcubeului (Vote for yourself rainbow dream ticket), candideaza in 12 circumscriptii, facind o investitie de 6.000 de lire (8.760 de euro). Partidul pentru pace si progres al actritei Vanessa Redgrave a desemnat trei candidati, printre care se numara si Babar Ahmad, un britanic in virsta de 30 de ani, aflat in prezent in inchisoare. El este acuzat de terorism si risca sa fie extradat in Statele Unite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.