Național

Ultima zi a Galelor Teatrale Focsănene: Dan Puric si teatrul vizual

Valentin Muscă
31 mar 2005 747 vizualizări
Un spectacol total în care actorul este pe rînd, mafiot, cowboy, pianist, puscărias si Don Juan.



Am ajuns in ultima zi a Galelor Teatrale Focsănene. Nu stim dacă organizatorii au alcătuit desfăsurătorul in asa fel incit Galele să inceapă si să sfirsească cu un spectacol de pantomimă. Cert este că sărbătoarea teatrului focsănean a inceput cu Sir Radu Gheorghe si se termină cu Lordul Dan Puric, două nume inegalabile ale teatrului romanesc, două scoli de teatru care apartin Teatrului National "I. L. Caragiale" Bucuresti. într-un alt limbaj, Dan Puric este interfata lui Radu Gheorghe si viceversa. începute sub magia violoncelului lui Paganini si a pianului lui Beethoven, Galele Teatrale ne-au trecut, in cele 10 serate, prin mai multe experiente. De la teatrul "mut" al primei seri, la teatrul experimental al lui Claudiu Bleont si la "Peripetiile bravului soldat Ivan Turbincă", jucate de artistii Teatrului "Toma Caragiu" din Ploiesti. Am avut momentul de exceptie al Operetei bucurestene si suculentul Teatru de Revistă "Majestic" Ploiesti. Acestora li s-au adăugat trei prestatii dificile ale Teatrelor "Act", "Odeon" si "Masca" din Bucuresti. Nu putem uita "D\'ale Carnavalului", spectacolul de succes al teatrului focsanean. Pentru această seară, organizatorii propun un specatcol cu unul din artistii romani cei mai cunoscuti peste hotare. Avantajul acestuia este limba universală a pantomimei, gratie căreia a putut să subjuge inimile spectatorilor de pe marile scene ale lumii. Este vorba despre Dan Puric si spectacolul "Visul", jucat mai mult in străinătate decit in Romania. Un spectacol in care Dan Puric este actor, regizor, scenarist, un adevărat one-man show. "Mă leagă de Focsani amintiri din vremea cind am făcut armata. Am jucat de mai multe ori pe scena Teatrului din Focsani. Este prima oară cind prezint "Visul" la teatrul din orasul dvs., unde mă asteaptă prieteni, unii din timpul stagiului militar, ca Toma Lătcan", ne-a spus Dan Puric ieri, in ajunul reprezentatiei. Asa ca, pentru această seară, Dan Puric va fermeca publicul vrincean cu spectacolul "Visul".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.