Național

Firma Euromedia este indepartata din Focsani

Marius Grigorescu
30 mar 2005 718 vizualizări
Sesi consilierii locali au respins proiectul de asociere cu Euromedia, firma nu va demonta statiile de autobuz din oras

Consilierii locali au respins in sedinta de ieri cele doua proiecte de hotarire care propuneau asocierea in participatiune dintre Primaria Focsani si SC Euromedia Group SA Bucuresti. Atit consilierii PSD cit si Marian Oprisan, care a venit special la sedinta, si-au exprimat dorinta ca asocierea cu firma de publicitate stradala sa continue. Cu toate acestea, consilierii Aliantei D.A. au votat impotriva, sustinind ca trebuie organizata o licitatie transparenta pentru spatiile publicitare din oras. Desi reprezentantii firmei au fost prezenti la sedinta si au incercat sa-i convinga pe consilieri de oportunitatea contractului, ei nu i-a putut sensibiliza si pe consilierii Aliantei. "Sintem in masura sa ridicam statiile de autobuz de la 1 aprilie in cazul in care nu va fi prelungit contractul. Nu vom participa in cazul in care se va face o licitatie, pentru ca nu este normal sa platim pentru niste spatii, in conditiile in care noi facem statii de calatori pentru municipiul Focsani", a declarat Valentin Marinescu, directorul in cadrul SC Euromedia Group SA. Consilierilor PNL-PD li s-a reprosat ca dau un vot politic, din moment ce sint de acord ca firma sa dezafecteze statiile de autobuz. "Eu sustin in continuare faptul ca trebuie sa facem o licitatie, pentru a aduce cit mai multi bani de la buget", a declarat consilierul PNL, Gheorghe Stan. "Nu mi se pare moral sa fim impotriva acestei asocieri doar pentru ca PSD si-a montat reclame pe spatiile publicitare", a spus presedintele de sedinta, Doina Fodoreanu, incercind sa-si sensibilizeze colegii. Este evident faptul ca, incepind din iunie 2004, municipalitatea nu a mai dorit sa reinnoiasca contractul de asociere cu Euromedia pentru ca PSD sa-si poata face campanie electorala in aceste spatii, fapt interzis in cazul in care era in vigoare contractul. Directorul Euromedia, Valentin Marinescu, a refuzat sa spuna daca firma a avut contract de publicitate cu PSD, iar primarul Decebal Bacinschi crede ca, in ciuda deciziei consilierilor, va rezolva aceasta problema pe cale amiabila. "Am vorbit cu ei, nici nu i-am cunoscut pina acum (directorii Euromedia - n.r.) si ne vor mai monta alte trei statii de autobuz si poate rezolvam problema. Este pacat, pentru ca arata frumos orasul cu reclamele astea luminoase", ne-a spus primarul. Decebal Bacinschi a recunoscut si faptul ca nu a "avut timp" sa se ocupe de prelungirea contractului atunci cind tocmai incepea campania electorala. Cum proiectul avea nevoie de doua treimi pentru a fi aprobat, cei opt consilieri ai Aliantei D.A, alaturi de independentul Gheorghe Iorga au fost de ajuns pentru a bloca initiativa primarului Decebal Bacinschi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.