Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: "Cine va conduce TVR trebuie să sprijine campania USL"

Ziarul de Vrancea
18 dec 2013 617 vizualizări
Este convingerea lui Stelian Tănase, propus ieri de PNL la şefia televiziunii publice.Afirmaţia a fost făcută marţi, după ce analistul politic ieşise din cărţile pentru conducerea TVR

Stelian Tănase a fost confirmat ieri oficial de către PNL ca propunere pentru şefia intermediară a TVR. Noua nominalizare vine după ce plenul Parlamentului nu l-a putut valida pe Rareş Bogdan în poziţia de şef al TVR, ca urmare a absenţei în bloc a parlamentarilor PSD. Parlamentarii se vor reuni astăzi la ora 12:00 în şedinţă comună pentru a stabili directorul interimar al TVR.
Stelian Tănase, care se prezintă de obicei ca analist politic, profesor, scriitor, istoric şi regizor, este un fost politician, odinioară coleg de partid  cu Crin Antonescu, în Alianţa Civică. Profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, el s-a impus în atenţia opiniei publice din ultimul deceniu şi jumătate ca realizator de talk-show-uri şi alte emisiuni la TVR, Antena 1 şi Realitatea TV. Tănase are şi un precedent în managementul de televiziune. În toamna lui 2010, el a fost anunţat director general al Realitatea TV, moment în care spunea că urma să repoziţioneze postul după "regulile BBC". Alegerea lui la conducerea postului - anunţată, dar care nu a fost în cele din urmă pusă în practică - a venit după scandalul declanşat de implicarea Realitatea TV în precedentele alegeri prezidenţiale şi de stenogramele din cazul lui Sorin Ovidiu Vantu.

Un susţinător al "loviturii de stat" din 2012

În iulie 2012, la apogeul crizei politice declanşate de războiul USL-Traian Băsescu, Stelian Tănase şi-a pus semnătura, alături de alţi intelectuali, pe o "Scrisoare către UE", în care autorii argumentau că în România nu avea loc o lovitură de stat. Acum două zile, Stelian Tănase scria între altele, pe blog, despre "bătălia pentru TVR": "Cine va conduce TVR în 2014 va trebui să sprijine activ campaniile electorale ale USL la europarlamentarele din mai şi prezidenţialele din decembrie. Aceasta va fi misiunea pentru care va fi numit X sau Y director-preşedinte al TVRv de către majoritatea USL. Declaraţiile publice care dezmint acest adevăr simplu pe care îl cunoaştem dintr-o lungă experienţă fac parte din acel dublu limbaj şi dublu standard cu care deja ne-am obişnuit."

Iliescu şi samburele raţional:"Cine vrea să se sinucidă nu are nevoie de aprobarea nimănui"

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a avut, ieri, o discuţie pe holul Parlamentului cu revoluţionarul Dumitru Dincă, care i-a înmânat o cerere scrisă ca premierul Victor Ponta să-i aprobe eutanasierea. Iliescu i-a replicat că suicidul este un drept al lui şi nu trebuie să solicite aprobare. "Ăsta (sinuciderea, n.r.) e dreptul tău, nu trebuie să-ţi aprobe nimeni aşa ceva. Cine vrea să se sinucidă, poate să o facă. Nu are nevoie de aprobarea nimănui", a spus Iliescu. "Cum să nu? Mă costă bani injecţia letală. Trebuie să mi-o facă cineva", i-a răspuns Dincă. "Tu vorbeşti serios cu mine?", a replicat Iliescu. "Aşa mi-aţi spus, că în loc să mă eutanasieze statul, să mă sinucid eu", a spus Dincă. "Am spus altceva. Dacă tu iei o asemenea decizie, te priveşte pe tine, nu ceri aprobarea nimănui. Soluţia e alta. Eu reţin sâmburele raţional din discuţie, să căutăm soluţii pentru oamenii în nevoi", a închis discuţia Iliescu.
Cu aceeaşi ocazie, Dumitru Dincă i-a transmis fostului preşedinte că PSD şi PNL sunt mai rele decât PDL, el afirmând că Guvernul Ungureanu a căzut datorită revoluţionarilor şi întrebând: "Asta e răsplata?".
El a spus că Iliescu le-a promis revoluţionarilor anul trecut că va vorbi cu guvernanţii să nu tranforme revoluţionarii în cerşetori, aurolaci, în oameni care dorm prin canale. "Nu ştiu ce demersuri aţi făcut, rezultatul e că foarte mulţi dintre noi şi-au pierdut casele, nu au o bucată de pâine şi carne să pună pe masă de Crăciun. Dreptate este asta? Vă rog trasmiteţi premierului Ponta că revoluţionarii, chiar dacă sunt proşti, sunt mulţi", a spus Dincă.

Deputat din "gaşca" lui Voiculescu, prins în flagrant cand lua mită

La apariţia procurorilor, parlamentarul a urcat în maşină şi a demarat în trombă, fiind prins la scurt timp de poliţişti

Deputatul PC Gheorghe Coman este urmărit penal pentru fapte de corupţie, după ce a fost prins când primea 3.140 de lei pentru a menţine în funcţie un şef din Direcţia Sanitar Veterinară Buzău. Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie - decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul PC, a solicitat denunţătorului din acest caz, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică, diverse servicii, precum şi remiterea unor foloase materiale necuvenite. În perioada 9-16 decembrie 2013, Coman i-ar fi solicitat denunţătorului să achite 3.140 de lei pentru un eveniment organizat de PC  în municipiul Buzău. Deputatul a primit banii miercuri, fiind surprins în flagrant de procurorii anticorupţie. La intervenţia procurorilor, conservatorul a fugit cu autoturismul în care se afla în momentul flagrantului. Potrivit B1 Tv, Coman a fost prins în trafic pe DN1 între Buzău şi Ploieşti. Procurorii nu îl vor reţine pe Coman, însă vor declanşa procedura de solicitare către Camera Deputaţilor a încuviinţării arestării preventive. Conform unor surse judiciare, flagrantul a reuşit în întregime, iar infracţiunea de corupţie de care este acuzat acesta a fost surprinsă integral audio şi video şi în prezenţa unor martori.
Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a mutat la partidul fondat de fostul securist Dan Voiculescu.  Coma a fost ales preşedinte PC Buzău săptămână trecută.

Avocatul Poporului a demisionat

Avocatul Poporului, Anastasiu Crişu, şi-a înaintat ieri demisia. Anunţul a fost făcut de preşedintele Senatului, Crin Antonescu. "Motivele (demisiei - n.r.) sunt de natură personală, aşa cum sunt consemnate oficial şi în cererea de demisie", a precizat Antonescu.
Numirea lui Crişu Anastasiu, candidatul susţinut de USL, în funcţia de Avocat al Poporului a fost aprobată, la finele lunii ianuarie 2013, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 358 de voturi favorabile.
Născut în 1957, Anastasiu Crişu este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi avocat în Baroul Bucureşti. Între 2005 şi 2009 a fost procuror la Parchetul de pe lângă ICCJ, între 2002 şi 2005 a fost procuror general financiar pe lângă Curtea de Conturi a României, instituţie în care a mai lucrat între 1993 şi 2002. Între 1990-1993 a lucrat ca inspector la Corpul de Control al Guvernului, iar între 1981 şi 1990 a fost judecător şi procuror.

O pasageră a născut la bordul unui avion

O pasageră a intrat în travaliu în timpul unui zbor Wizz Air de la Valencia (Spania), la Bucureşti, şi a născut un băiat, la bordul avionului, imediat după aterizarea în capitala României. Femeia a solicitat asistenţă din partea echipajului cu doar câteva minute înainte de aterizarea pe Aeroportul Otopeni, marţi, potrivit unui comunicat al companiei low-cost.
În cursul aterizării şi rulării pe pistă, pasagera a primit asistenţă, pe locuri situate în partea din spate a avionului, din partea unui membru al echipajului şi unui medic care se afla la bord, a precizat Wizz Air.
Mama şi copilul au fost preluaţi de o ambulanţă, de pe aeroport, şi au fost conduşi la spital, a adăugat compania, declarându-se "foarte mândră de membrul echipajului care a gestionat situaţia cu profesionalism şi grijă".
Compania nu a precizat naţionalitatea sau vârsta pasagerei, însă o purtătoare de cuvânt a declarat că aceasta era însărcinată în nouă luni.
"Deşi această mamă şi nou-născutul par că sunt bine, le îndemnăm pe femeile însărcinate să nu îşi asume riscuri şi să nu îşi ascundă sarcina", se mai arată în comunicat.
Pasagerele care au trecut de a 28-a lună de sarcină este necesar să prezinte un certificat de la medic, în cazul unei călătorii cu avionul, şi nu au permisiunea să zboare după a 34-a lună de sarcină, a mai precizat Wizz Air.

Ne-a părăsit actorul Nae Lăzărescu

Actorul Nae Lăzărescu a murit ieri dimineaţă, la vârsta de 72 de ani.  Potrivit unor surse medicale, Nae Lăzărescu avea o suferinţă cronică la ficat şi era în investigaţii. Acesta mergea o dată pe lună la Spitalul Fundeni din Bucureşti pentru analize medicale. Trupul neînsufleţit al actorului Nae Lăzărescu va fi depus, azi la prânz, la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase, a anunţat directorul instituţiei, Alexandru Arşinel.
Nae Lăzărescu spunea în iulie că s-ar putea să fie nevoit să ia o pauză de la actorie, din cauza unor probleme de sănătate. Actorul arăta, într-un interviu, că a făcut stand-up comedy de când s-a născut şi că a vrut neapărat să lucreze la Teatrul "Constantin Tănase".
Nae Lăzărescu s-a născut pe 8 septembrie 1941, fiind cunoscut în special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru. În perioada în care era student la ASE, Nae Lăzărescu juca într-un grup de teatru satiric, cu care participa la festivaluri de amatori, apoi a lucrat trei ani la Rapsodia Română, la secţia de estradă. Ulterior, vreme de aproape 50 de ani, a lucrat la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", unde l-a cunoscut pe Vasile Muraru, iar cupletele interpretate de ei sunt memorabile. "Genul teatrului de revistă poate părea la prima vedere uşor, dar, dacă este luat în serios, este destul de dificil", spunea Nae Lăzărescu într-un interviu.
Actorul a jucat şi în filme, printre care "Grăbeşte-te încet", "Şantaj", "Baloane de curcubeu", "Căsătorie cu repetiţie" şi "Viraj periculos". De asemenea, în animaţia "Maşini", i-a dat voce personajului Clang.

Oprescu nu exclude o candidatură la preşedinţie

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat ieri că dacă se va pune problema candidaturii sale la preşedinţie "peste luni de zile" va hotărî la momentul respectiv ce decizie va lua. "N-am spus niciodată că mă gândesc, că particip sau că nu particip (n.r. la alegerile prezidenţiale). Am spus întotdeauna că am de dus ceea ce am de dus în spate. Dacă se va pune această problemă peste luni de zile, voi vedea. Dacă nu, nu!", a afirmat Oprescu la Adevărul live. El susţine că alianţele în politica românească nu au ţinut. "Am relaţii oneste cu lumea pe care am cunoscut-o. Plus că am constatat un lucru: grupusculele din jurul unui conducător îi închid de multe ori percepţia realităţii, a ceea ce se întâmplă. Puţini oameni ştiu că de-a lungul timpului alianţele la noi nu au ţinut. Trăind sub pecetea Mioriţei...", a subliniat Oprescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.