Internațional

Putin a povestit că activitatea sa în KGB era legată de spionajul ilegal

Ziarul de Vrancea
25 iun 2017 582 vizualizări

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a povestit că activitatea sa în cadrul KGB-ului Uniunii Sovietice era legată de spionajul ilegal și a transmis urări agenților sub acoperire care activează în prezent.

"Toată activitatea mea în organele de securitate externă ale URSS era legată nu pur și simplu de Serviciul de Informații, ci tocmai de spionajul ilegal", a declarat Putin pentru postul de televiziune Rossia 1. Potrivit lui Putin, spionii sub acoperire "sunt oameni deosebiți, de calitate specială, cu convingeri speciale, cu un tip de caracter special". "Să renunți la viața de zi cu zi, să renunți la apropiații tăi, la cei dragi și să părăsești țara pentru mulți-mulți ani, să-ți dedici viața patriei — nu oricine poate. Acest lucru este pe măsura doar a celor aleși. Spun aceasta fără niciun fel de exagerare. Tocmai cu o astfel de atitudine față de lucrurile care trebuie făcute, față de țară, față de poporul lor trăiesc agenții sub acoperire. Ei sunt oameni speciali", a spus Putin, cu prilejul a 95 de ani de la înființarea departamentului "S" al Serviciului de Informații Externe (SVR, Slujba Vneșnei Razvedki), departament ce se ocupă de spionajul ilegal.

Între 1985-1990, Vladimir Putin a lucrat pe linia KGB la Dresda (Germania), în calitate oficială de director al Casei Prieteniei URSS-RDG.

 

CIA a fost infiltrată de o rețea de hoți de snackuri

 

CIA a recunoscut că a fost timp de mai multe luni, în 2013, victima unei rețele de hoți foarte bine pregătiți în domeniul informaticii, care au furat snackuri în valoare de 3.300 de dolari din distribuitoarele de gustări amplasate în sediile agenției. Acești "pirați" din interiorul CIA, care furau chipsuri, batoane de ciocolată și alte tipuri de mici gustări, nu erau nici agenți sub acoperire, nici luptători contra jihadiștilor, ci angajați ai unor companii subcontractante ale CIA (Central Intelligence Agency), potrivit unui raport al inspectorului general al agenției americane, publicat săptămâna trecută.

Raportul a fost publicat în urma unei cereri formulate de un jurnalist al site-ului de știri BuzzFeed, Jason Leopold, în conformitate cu legea libertății de informare (Freedom of Information Act). Agenții CIA își achitau de obicei snackurile cu o cartelă preplătită emisă de compania FreedomPay. Unul dintre ei a descoperit că, deconectând distribuitoarele de gustări de la sistemele de plată dematerializate ale FreedomPay, acele mașini puteau să accepte apoi carduri goale, care nu mai conțineau bani. Autorul descoperii a transmis această idee și prietenilor lui, care, la rândul lor, au deconectat mașinile și au primit snackuri în mod gratuit. Însă CIA a reușit să descoperire înșelătoria, amplasând camereo video în apropiere de acele distribuitoare.

Vinovatul principal pentru furturile de snackuri din sediile CIA a recunoscut că a avut acea idee "datorită cunoștințelor (sale) din domeniul rețelelor informatice". Hoții de snackuri au fost identificați, chestionați și, apoi, concediați de angajatori

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.