Internațional

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE: Ricky Martin riscă până la 50 de ani de închisoare

Ziarul de Vrancea
15 iul 2022 1068 vizualizări

Cântărețul este acuzat de incest de nepotul său, care susține că au avut o relație de șapte luni și că artistul l-a atacat “fizic și psihic”

Ricky Martin a fost acuzat de incest de nepotul său în vârstă de 21 de ani, care susține că a avut o relație de șapte luni cu artistul. Cântărețul a primit un ordin de restricție ca urmare a unui incident de violență domestică în Puerto Rico la începutul acestei luni. Cu toate acestea, identitatea victimei nu a fost dezvăluită.

Fratele său, Eric Martin, a identificat-o pe presupusa victimă ca fiind nepotul cântărețului, Dennis Yadiel Sanchez, a relatat agenția de presă spaniolă Marca. Ricky Martin a fost acuzat de incest de nepotul său și ar putea risca până la 50 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Martin este acuzat că “a exercitat atacuri fizice și psihologice” asupra lui Sanchez în timpul relației lor de șapte luni, care s-a încheiat cu aproximativ două luni în urmă. Un reprezentant al artistului a calificat acuzațiile de abuz “complet false și contrafăcute” într-o declarație transmisă revistei People.

Vedeta, care a fost văzută vineri la Los Angeles pe platoul noii sale miniserii AppleTV^, este așteptată la tribunalul din Puerto Rico pe 21 iulie pentru procesul său.

Reclamantul lui Martin, care se crede că este Sanchez, a depus un ordin de restricție împotriva cântărețului pe 1 iulie, în temeiul legii privind violența domestică din Puerto Rico. Ordinul îi interzice lui Martin să contacteze sau să îl sune pe solicitant, care se presupune că “se teme pentru siguranța lui”.

Potrivit ordinului - care a fost consultat de El Vocero, un cotidian din Puerto Rica - Martin și Sanchez s-au despărțit în urmă cu două luni, după o relație de șapte luni. Sanchez susține că Martin nu a acceptat despărțirea și a fost văzut așteptându-l lângă casa lui de cel puțin trei ori, conform ordinului văzut de El Vocero. El a mai precizat că Martin “consumase cantități mari de alcool și droguri”.

Avocații cântărețului au negat acuzațiile și își pregătesc apărarea împotriva lui Sanchez, care ar fi fost denunțat recent de o femeie după ce ar fi hărțuit-o și “a amenințat-o să-i distrugă viața”. Echipa juridică a lui Martin a declarat că reclamantul “se luptă cu probleme grave de sănătate mintală” și a respins definitiv acuzațiile “dezgustătoare”.

“Ricky Martin, desigur, nu a fost niciodată – și nu va fi niciodată – implicat în vreun fel de relație sexuală sau romantică cu nepotul său”, a declarat, vineri, avocatul Martin Singer. “Ideea nu este doar neadevărată, ci este dezgustătoare. Cu toții sperăm ca acest om să primească ajutorul de care are atât de urgentă nevoie. Dar, mai presus de toate, așteptăm cu nerăbdare ca acest caz îngrozitor să fie respins de îndată ce un judecător va examina faptele”, a adăugat el.

Eric Martin a declarat pentru The Latin Post că nepotul său suferă de “probleme mintale” și este “foarte sigur că tânăra lui rudă nu spunea adevărul”.

Ivana Trump a murit în urma unor leziuni accidentale

Ivana Trump, prima soție a lui Donald Trump, a murit în urma “leziunilor accidentale cauzate de impact la nivelul trunchiului”, a anunțat biroul legist din New York. Presa americană susține că Ivana Trump a murit după ce a căzut pe scări în apartamentul ei din New York.

Ivana Trump, care s-a născut în fosta Cehoslovacie, s-a căsătorit cu fostul președinte Donald Trump în 1977, iar cei doi au divorțat 15 ani mai târziu, în 1992. “Era o femeie minunată, frumoasă și uimitoare, care a dus o viață grozavă și inspirațională”, a declarat Donald Trump despre fosta sa soție.

Cuplul a avut împreună trei copii - Donald Jr, Ivanka și Eric Trump.

Donald și Ivana Trump au fost figuri publice notabile în New York în anii 1980 și 1990, iar despărțirea lor a făcut obiectul dezbaterilor publice.

După despărțirea lor, Ivana Trump a continuat să-și lanseze propriile linii de produse de înfrumusețare, îmbrăcăminte și bijuterii.

Ea și-a asumat meritul pentru creșterea copiilor săi în memoriile sale din 2017, “Raising Trump”, spunând că “a luat deciziile cu privire la educația, activitățile, călătoriile, îngrijirea copiilor și alocațiile lor” până la facultate. În carte, ea a adăugat că relația ei cu Trump s-a îmbunătățit de la divorț și a spus că vorbea cu el cel puțin o dată pe săptămână.

Familia Trump a descris-o într-o declarație drept “o forță în afaceri, un atlet de talie mondială, o frumusețe strălucitoare și o mamă și o prietenă grijulie”.

Ivanka Trump, despre care se spunea că ar fi foarte apropiată de mama ei, a spus într-o postare pe Instagram că are inima zdrobită.

Donald Trump a fost al doilea soț al Ivanei. Primul soț, Alfred Winklmayr, a fost un instructor de schi austriac și prieten cu care se pare că s-a căsătorit pentru a obține cetățenia austriacă. Acea căsătorie i-a permis să părăsească Cehoslovacia, țara ei de natală comunistă, fără să fie nevoie să dezerteze.

“Lordul” mexican al drogurilor, “înhățat” de un câine polițist

Un “lord” mexican al drogurilor Rafael Caro Quintero, care se află pe lista celor mai căutați oameni din SUA, a fost arestat în vestul statului Sinaloa, au anunțat forțele Marinei din Mexic. Quintero, care este acuzat că a răpit, torturat și ucis un agent american antidrog în 1985, a fost reținut în orașul Choix.

Marina a spus că Quintero, despre care se crede că are 69 de ani, a fost găsit în tufișuri de un câine dresat special, numit Max. SUA au spus că vor solicita extrădarea imediată a lui Quintero.

“Nu există ascunzătoare pentru oricine care răpește, torturează și ucide forțele americane de aplicare a legii. Suntem profund recunoscători autorităților mexicane pentru capturarea și arestarea lui Rafael Caro Quintero”, a declarat procurorul general al SUA, Merrick Garland.

Quintero a fost unul dintre cei trei membri fondatori ai puternicului cartel din Guadalajara. El a petrecut 28 de ani de închisoare pentru uciderea fostului agent al Administrației SUA pentru Controlul Drogurilor (DEA), Enrique Camarena. Crima a tensionat relațiile dintre SUA și Mexic la acea vreme și a fost ulterior prezentată în serialul Netflix Narcos: Mexico.

În 2013, un tribunal din Mexic a scurtat pedeapsa de 40 de ani a lui Quintero și l-a eliberat, hotărând că ar fi trebuit să fie judecat într-un stat mai degrabă decât într-o instanță federală. Hotărârea a fost ulterior anulată de Curtea Supremă a țării - dar Quintero se ascunsese deja.

Oficialii americani au spus că a revenit rapid la traficul de droguri, iar Washingtonul a oferit ulterior 20 de milioane de dolari pentru orice informație care ar fi condus la capturarea sa. Arestarea lui Quintero este importantă din punct de vedere simbolic, deși nu mai este considerat o figură importantă în traficul internațional de droguri.

Vestul Europei continuă să ardă sub efectele caniculei

n în Anglia vor fi 40 de grade la începutul acestei săptămâni

O parte din vestul Europei a continuat să lupte în acest weekend contra incendiilor forestiere devastatoare, o consecință a unui val de căldură care, potrivit meteorologilor, ar putea doborî mai multe recorduri de temperatură la începutul acestei săptămâni.

În sud-vestul Franței, mobilizarea pompierilor a continuat pentru aducerea sub control a incendiilor, cu precădere în Gironde unde aproape 10.000 de hectare de pădure au fost mistuite de flăcări începând de marți, în contextul unei canicule generalizate în cursul căreia temperaturile ar putea ajunge local la 40 de grade Celsius. Spre interiorul țării, incendiul continuă să se extindă în două regiuni mici, cu “peste 7.000 de hectare” mistuite de flăcări, potrivit autorităților. În total, aceste incendii, pentru care au fost mobilizați peste o mie de pompieri, au condus începând de marți la evacuarea a peste 14.000 de persoane.

Portugalia cunoaște o relativă acalmie, un singur incendiu major fiind încă activ, sâmbătă, în nordul țării. Potrivit unui raport al Protecției Civile portugheze, incendiile din ultima săptămână au provocat doi morți și aproximativ 60 de răniți. Potrivit estimărilor instituției, aceste incendii au mistuit între 12.000 și 15.000 de hectare de pădure și tufăriș de la debutul caniculei.

În Spania, zeci de incendii continuau să facă ravagii din nordul până în sudul țării. În regiunea Extremadura, învecinată cu Portugalia, o porțiune a autostrăzii A5, care leagă Madridul de granița portugheză, ar putea fi redeschisă traficului după ce a fost închisă din cauza unui incendiu.

În extremitatea sudică, în Andaluzia, un incendiu izbucnit în apropiere de Malaga a condus la evacuarea preventivă a peste 3.000 de persoane, potrivit serviciilor de urgență andaluze.

În Grecia, pompierii au continuat să lupte cu un incendiu izbucnit vineri dimineață. Șapte sate dintr-o zonă rurală a prefecturii Rethymno, pe insula Creta, au fost evacuate preventiv.

Agenția de Meteorologie din Spania a menținut sâmbătă în întreaga țară diferite niveluri de alertă de temperaturi ridicate, cu valori de peste 40 de grade Celsius în multe zone și local de până la 44 de grade Celsius.

Mai la nord în Europa, în Marea Britanie, agenția națională de meteorologie a emis prima alertă “roșie” pentru căldură extremă, avertizând asupra unui “risc la adresa vieții”. Met Office a anunțat că în sudul Angliei temperaturile ar putea depăși luni sau marți 40 de grade Celsius.

Acest val de căldură este al doilea din Europa în doar o lună. Înmulțirea acestor fenomene este o consecință directă a încălzirii globale, conform oamenilor de știință, emisiile de gaze cu efect de seră amplificând intensitatea, durata și frecvența lor.

Femeia care ar putea ajunge premierul Marii Britanii a lucrat în orfelinatele groazei ale regimului Ceaușescu

Politiciana britanică Penny Mordaunt este în clipa de față a doua în preferințele parlamentarilor conservatori pentru a prelua șefia partidului - și, implicit, pentru a deveni noul prim-ministru al Marii Britanii - după demisia anunțată a premierului încă în funcție, Boris Johnson. Ea se află în poziția cea mai bună față de actualul favorit al parlamentarilor conservatori, Rishi Sunak, și este, momentan, creditată cu cele mai mari șanse la casele de pariuri. Penny Mordaunt a avut o adolescență grea, iar viața adultă și-a început-o muncind în orfelinatele și spitalele din România abia ieșită din comunism. De altfel, această experiență a fost unul din lucrurile care au determinat-o să intre în politică, după cum reiese dintr-un portret realizat de Sky News.

Penny Mordaunt s-a născut în martie 1973 în Torquay , oraș în sud-vestul Angliei, și a fost botezată - susține ea, după crucișătorul britanic HMS Penelope.

Tatăl ei, John, a fost soldat în Regimentul de Parașutiști, după care s-a recalificat ca profesor, iar mama ei, Jennifer, a fost profesoară pentru copii cu nevoi speciale. Penny a crescut în Hampshire, împreună cu fratele ei geamăn, James, și cu fratele lor mai mic, Edward.

Când avea 15 ani, mama ei a murit de cancer, iar Penny a avut grijă de fratele ei mai mic până la 18 ani, când tatăl lor s-a recăsătorit.

Când a putut să plece de acasă, a venit în România pentru un an, unde a muncit în orfelinate și spitale, în primii ani după Revoluția din 1989, care a răsturnat regimul Ceaușescu. Ea spune că aceste experiențe au determinat-o să vrea să intre în politică, așa că s-a întors în Marea Britanie, unde a studiat filosofia la Universitatea din Reading, devenind și șefa ligii studenților.

Pentru a-și plăti studiile, Penny Mordaunt a lucrat la o fabrică Johnson & Johnson și ca asistentă de magician a fostului președinte al Societății de Magie din Portsmouth.

În paralel cu cariera politică, Penny Mordaunt este și militar în rezervă al Marinei Regale. Ea a fost acuzată că încalcă standardele parlamentare când a folosit înjurături și cuvinte triviale în timpul antrenamentelor ca militar în rezervă. Când David Cameron a fost reales în 2015, a promovat-o în funcția de secretar de stat al forțelor armate, prima femeie care a deținut acest post.

Adeptă a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, Penny Mordaunt a făcut campanie pentru Brexit alături de Boris Johnson, în 2016. În timpul campaniei, a fost ținta unui scandal, pentru că a susținut în mod fals într-un interviu pentru BBC că Marea Britanie nu se poate opune Turciei să devină membră a Uniunii Europene.

Rusia își consolidează pozițiile defensive ocupate în sudul Ucrainei

Rusia își consolidează pozițiile defensive din zonele pe care le-a ocupat în sudul Ucrainei, a anunțat duminică Ministerul Apărării britanic. Această consolidare include deplasări de efective și echipamente militare între orașele Mariupol și Zaporojie. De asemenea, sunt întărite măsurile de securitate în zona orașului Melitopol, a scris pe Twitter ministerul citat.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de informații militare ucrainene, Vadim Skibițki, a declarat că forțele ruse se pregătesc pentru următoarea fază a ofensivei lor din Ucraina. “Nu este vorba doar de lovituri de rachete din aer și de pe mare. Putem vedea bombardamente pe întreaga linie de contact, de-a lungul întregii linii a frontului. Există o folosire activă a aviației tactice și a elicopterelor de atac”, a spus Skibițki. “Există într-adevăr o anumită activare a inamicului pe toată linia frontului. În mod clar sunt în desfășurare acum pregătiri pentru următoarea etapă a ofensivei”, a adăugat reprezentantul armatei ucrainene.

Un obiectiv vizat de Rusia este cucerirea orașului Sloviansk, situat în regiunea Donețk. Kievul a afirmat că în ultimele trei zile cel puțin 40 de oameni au fost uciși în bombardamentele ruse în zone urbane.

Rechinii au închis plajele din Barcelona

Cinci plaje din municipalitățile Citages și Villanova i la Geltrue Barcelona au fost închise după ce au fost observați trei rechini în apă în apropierea țărmului, relatează Infotourism. Autoritățile locale au înălțat steaguri roșii pentru a împiedica oamenii să intre în mare.

În Vilanova, plaja Sant Gervasi a fost închisă joi dimineața devreme din cauza prezenței a doi rechini albaștri. Salvamarii de serviciu au monitorizat ski-jeturile, iar până la ora 10, plaja a fost din nou declarată sigură. Se crede că ambii rechini observați aparțin speciei de rechin albastru.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 1.00, un rechin mako ar fi fost observat la mai puțin de 100 de metri de plajele din Sitges Fregata, Ribera, Bassa Rodona și Estanyol. Au fost opriți imediat și au fost ridicate steaguri roșii. Până la ora 15.00, steagurile galbene fluturau din nou. Surse din consiliul local au precizat că un rechin mako mic a fost văzut și filmat în weekend pe Coasta Garof de către Asociația Cetaceelor (Cetacean Association). Această specie de rechin nu este frecvent întâlnită în această regiune a Mării Mediterane, unde este în pericol serios de dispariție. Prezența rechinilor nu necesită prezența ofițerilor de salvare marină în niciun moment. Unitatea a explicat că este vorba despre două specii de rechini care nu atacă oamenii și, prin urmare, nu reprezintă o amenințare pentru înotători. Cu toate acestea, steagurile roșii au fost înălțate ca măsură de precauție.

Proteste în Ungaria contra reformelor lui Orban

Aproximativ 1.000 de persoane au manifestat, sâmbătă, la Budapesta împotriva guvernului premierului Viktor Orban, acesta fiind cel mai recent protest dintr-o serie de demonstrații mai restrânse desfășurate săptămâna aceasta, de când partidul de dreapta Fidesz a adoptat o lege care crește drastic impozitele pentru întreprinderile mici.

Premierul ungar Viktor Orban se confruntă cu cea mai grea provocare de până acum de la preluarea puterii în 2010, cu o majoritate covârșitoare, în contextul în care inflația este la cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii. Astfel, forintul a atins minime record, iar fondurile Uniunii Europene sunt suspendate pe fondul unei dispute privind standardele democratice.

Protestatarii au blocat, marți, un pod din Budapesta, însă această acțiune nu a împiedicat aprobarea unei moțiuni guvernamentale de creștere a cotei de impozitare pentru sute de mii de întreprinderi mici, sfidând criticile unor grupuri de afaceri și partide de opoziție. De asemenea, guvernul lui Orban a redus, miercuri, un plafon la prețurile utilităților pentru gospodăriile cu un volum de consum mai mare. Această decizie a anulat una dintre politicile emblematice ale premierului din ultimii ani, din cauza creșterii prețurilor la energie electrică și gaze pe fondul războiului din Ucraina.

“Am o cunoștință care încălzește folosind doar electricitate. Factura sa lunară la curent a fost de 30.000 de forinți (75 de dolari) până acum, nu este o sumă mare, dar de acum înainte va plăti 153.000”, a declarat Miklos Nyiri, un pensionar în vârstă de 70 de ani la miting.

Demonstrația de sâmbătă a fost convocată de primarul orașului Peter Marki-Zay, opozantul independent al lui Orban, a cărui alianță de opoziție a suferit o înfrângere zdrobitoare la alegerile parlamentare din aprilie.

Grecia: Un avion cargo s-a prăbușit. Toate cele opt persoane aflate la bord au murit

Toți cei opt ocupanți ai unui avion cargo care s-a prăbușit în Grecia, sâmbătă seară, au murit, informează AFP. Avionul, un Antonov An-12, decolase în cursul zilei din orașul sârb Nis și se îndrepta spre capitala Iordaniei - Amman. Pilotul ar fi cerut permisiunea de a efectua o aterizare de urgență în Kavala, nord-estul Greciei, din cauza problemelor la motor. Avionul s-a prăbușit în cele din urmă în apropierea satului Paleochori, într-o zonă nelocuită la aproximativ 40 de kilometri de aeroport. La bord erau opt persoane. Niciuna dintre ele nu a supraviețuit accidentului.

Diverse mass-media au susținut că avionul transporta arme și/sau muniție pentru Ucraina, în special pentru că martorii au spus că au fost auzite mai multe explozii la scurt timp după accident.

Oficial, încă nu se știe ce marfă transporta avionul. Pompierii și serviciile de urgență s-au deplasat inițial la fața locului, dar apoi s-au retras în așteptarea sosirii unor echipe speciale, după ce doi salvatori au fost transportați la spital din cauza problemelor respiratorii. De asemenea, tuturor jurnaliștilor și oamenilor prezenți li s-a ordonat să părăsească imediat zona.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.