Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: Primii oameni erau “bulgari”? Europa și nu Africa este leagănul omenirii, conform unui nou studiu

Ziarul de Vrancea
23 mai 2017 1295 vizualizări

Adepții teoriei europocentriste au primit muniție suplimentară după publicarea în prestigioasa revistă PLOS One a unui studiu conform căruia Europa și nu Africa ar fi leagănul umanității. Studiul contrazice teoria general acceptată de paleoantropologi, conform căreia strămoșii oamenilor s-au desprins din maimuțe în urmă cu aproximativ 7 milioane de ani în Africa, unde descendenții lor au rămas timp de peste 5 milioane de ani, înainte de a începe răspândirea spre alte areale geografice.

Acest studiu se bazează pe analiza a două fosile de hominizi cu dinți asemănători celor umani, considerate a reprezenta veriga lipsă a separării de maimuțele antropoide, ce au fost descoperite în Bulgaria și Grecia și datează de 7,2 milioane de ani. Cele două fosile au fost încadrate în specia Graecopithecus freybergi, poreclită "El Graeco" de cercetători și demonstrează că strămoșii oamenilor trăiau deja în Europa cu 200.000 de ani înainte de cele mai vechi fosile de hominizi descoperite în Africa.

În urmă cu 7,2 milioane de ani Europa de Est arăta surprinzător de similar cu Africa centrală, caracteristicile climaterice din acea perioadă determinând dezvoltarea unei vegetații de savană, cu vaste spații deschise, condiții în care strămoșii oamenilor au fost nevoiți să se adapteze pentru a identifica noi surse de hrană, renunțând la modul de viață arboricol și evoluând spre mersul biped. "Descoperirile noastre ar putea să ne modifice definitiv ideile despre originile umanității. Personal, eu nu cred că descendenții lui Graecopithecus au dispărut pur și simplu. Sunt de părere că aceștia ar fi putut să se răspândească mai apoi în Africa. Separarea cimpanzeilor de hominizi a fost însă un eveniment singular, iar datele noastre susțin că această despărțire evolutivă s-a produs în estul Mediteranei și nu în Africa", a spus profesorul Madelaine Böhme.

Trump le-a cerut directorilor serviciilor de informații să nege orice legătură cu Rusia

Donald Trump le-a cerut în martie unui număr de doi reprezentanți ai serviciilor americane de informații să-l ajute să contracareze ancheta FBI împotriva sa, cu privire la presupuse legături între echipa sa de campanie și Rusia, dezvăluie The Washington Post (WP). Potrivit cotidianului american, președintele american le-a cerut lui Mike Rogers, directorul Agenției Naționale americane pentru Securitate (NSA), și lui Dan Coats, directorul serviciilor americane de informații (ODNI), să nege în mod public că există probe cu privire la o complicitate între echipa sa și Rusia în timpul campaniei electorale de anul trecut. Citând actuali și foști oficiali din domeniul informațiilor, Washington Post precizează că cei doi nu au dat curs dorinței lui Trump.

Săptămâna trecută mai multe instituții americane de presă au dezvăluit că Trump i-a cerut lui James Comey (fostul director al FBI) - în reuniuni și la telefon - să abandoneze această anchetă. Aceste informații au fost aprig negate de Casa Albă. Însă aceste solicitări au fost consemnate de către Comey - destituit în urmă cu două săptămâni -, în note pe care le-a scris după aceste reuniuni pe care le-a avut cu președintele american.

Procrearea ar fi posibilă în spațiul cosmic

Procrearea în spațiul cosmic ar putea fi posibilă în viitor, potrivit unei echipe de oameni de știință japonezi care a obținut pui de șoareci sănătoși din spermă congelată și stocată timp de nouă luni pe Stația Spațială Internațională (ISS). Potrivit oamenilor de știință al căror studiu a fost publicat luni, aceste rezultate ar putea avea implicații importante pentru înființarea unor ''posibile'' colonii umane în spațiu. Aceasta este prima dată când un astfel de experiment este realizat pe mamifere, a declarat profesorul Teruhiko Wakayama, biolog la Universitatea din Yamanashi din Kofu, Japonia, care a condus această lucrare.

Doza zilnică de radiații de la bordul ISS este de aproximativ o sută de ori mai mare decât pe Pământ, ceea ce reprezintă o amenințare semnificativă la procesul reproductiv al oricărui organism. Sperma a doisprezece șoareci a fost depozitată 288 de zile pe ISS la minus 95 de grade Celsius între luna august 2013 și luna mai 2014. În aceeași perioadă, profesorul Wakayama a depozitat mostre de spermă recoltată de la aceiași șoareci, în condiții similare de temperatură. După ce probele de material seminal au fost aduse de pe ISS, el și echipa sa le-au examinat pentru a determina dacă s-a produs deteriorarea ADN-ului din cauza influenței radiațiilor din spațiu. Așa cum era de așteptat, sperma expusă la radiațiile cosmice avea un grad mai mare de fragmentare a ADN-ului în comparație cu mostrele care au rămas pe Pământ, precizează sursa citată. Totuși, această spermă a fecundat in vitro ovule care au fost implantate ulterior la șoareci femele, care trei săptămâni mai târziu au dat naștere la 73 de pui sănătoși.

Acest studiu sugerează că ADN-ul alterat în spațiu s-a reparat după fertilizare fără a avea un efect negativ asupra șoarecilor.

ISS orbitează la aproximativ 400 de kilometri altitudine și beneficiază de protecția scutului geomagnetic al Pământului.

Un singur pahar de alcool pe zi crește riscul de cancer de sân

Consumul unui singur pahar cu băuturi alcoolice pe zi, precum bere sau vin, crește riscul de cancer de sân, a anunțat ieri EurekAlert! citând un raport publicat de Institutul American de Cercetare a Cancerului (AICR) și de Fondul Mondial pentru Cercetări asupra Cancerului (WCRF). Raportul dezvăluie de asemenea, în premieră, că exercițiul fizic intens, precum alergarea sau pedalatul cu viteză, reduc riscul de cancer de sân pre și post menopauză. Dovezile solide au confirmat o concluzie anterioară potrivit căreia activitățile sportive de intensitate moderată scad incidența tumorilor la sân apărute după menopauză, cel mai comun tip de cancer la acest nivel.

Raportul cuprinde rezultatele unei analize a 119 studii care au luat în considerare date de la 12 milioane de femei și 260.000 de cazuri de cancer de sân. Au fost identificate dovezi solide potrivit cărora consumul de băuturi alcoolice echivalând cu un pahar mic cu vin sau cu bere pe zi (circa 10 grame de alcool) crește cu 5% riscul de cancer de sân declanșat înainte de menopauză și cu 9% pe cel apărut după menopauză. O porție obișnuită de băuturi alcoolice conține 14 grame de alcool.

Orban: Atacurile Bruxellesului la adresa Ungariei sunt pline de ură

Ungaria se confruntă din nou cu ''atacuri'' din partea Bruxellesului, o situația asemănătoare cu cea din urmă cu patru ani, doar că noile ''atacuri'' sunt mai concentrate, mai dure și pline de ură, a declarat premierul ungar Viktor Orban într-un interviu pentru postul de televiziune sloven Nova 24, difuzat luni seară. El a spus că în urmă cu patru ani Ungaria a fost criticată într-un raport redactat de eurodeputatul ecologist portughez Rui Tavares. Raportul, totuși, a devenit un ''obiect de batjocură'' și a afectat reputația Parlamentului European, a declarat Orban. Premierul Ungariei a mai afirmat că economia europeană nu se află într-o stare bună și că toată lumea se luptă să supraviețuiască până la următoarele alegeri generale. Europa Centrală a fost însă o regiune diferită, unde oamenii serioși sunt respectați, a declarat el. Vorbind despre criza migrației și pericolele pe care aceasta le-ar reprezenta, Orban a subliniat că fiecare națiune are dreptul să decidă asupra viitorului său. El a spus că este dreptul francezilor sau germanilor să încerce să trăiască alături de milioane de imigranți musulmani, însă Ungaria nu ar trebui forțată să facă același lucru. Orban a mai afirmat că nu este posibil ca două civilizații diferite să se integreze într-o singură societate și că apariția unor societăți paralele ar genera o varietate de probleme și ar declanșa numeroase conflicte. Despre miliardarul american George Soros, Orban a declarat că este "în primul rând un ungur talentat", un om de afaceri a cărui imagine despre societate este mai degrabă diferită de conceptul european. Conform concepției lui Soros despre migrație, Europa, la fel ca SUA, ar trebui să devină o societate liberală, multinațională și multiculturală care și-a pierdut identitatea, a mai spus el.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.