Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: Mandat de arestare pe numele actriței Rose McGowan, denunțătoare în cazul Weinstein

Ziarul de Vrancea
31 oct 2017 654 vizualizări

Actrița americană Rose McGowan, pe numele căreia a fost emis un mandat de arestare pentru consum de droguri într-o călătorie cu avionul din ianuarie 2017 și care l-a acuzat pe Harvey Weinstein de viol, susține că se încearcă reducerea ei la tăcere, potrivit Variety. McGowan a scris pe Twitter luni dimineață

"Încearcă să mă reducă la tăcere? Există un mandat de arestare pe numele meu în Virginia". Potrivit AP, poliția a transmis că urme de narcotice au fost găsite pe locul ei din avion. Poliția a încercat să o contacteze pe McGowan pentru a se prezenta la tribunal, însă fără succes, ceea ce a dus la emiterea mandatului de arestare.  Poliția aeroportului The Metropolitan Washington a obținut mandatul pe 1 februarie.  Actrița Rose McGowan, una dintre femeile care îl acuză pe Harvey Weinstein de viol, susține că producătorul i-a oferit 1 milion de dolari pentru tăcerea ei, sumă pe care a refuzat-o cu o zi înainte să apară dezvăluirile din New York Times. Rose McGowan a spus cu mai mult timp în urmă că a fost violată de o personalitate de la Hollywood, însă abia după dezvăluirile apărute în New York Times și după ce numeroase femei au susținut că Weinstein a fost cel care le-a hărțuit și agresat sexual, ea a mărturisit pentru The Hollywood Reporter că este vorba despre producător și că șeful Amazon Studios știa despre asta. Ea a afirmat că Weinstein a violat-o în 1997, pe când a jucat în "Scream”, film produs de Miramax, companie fondată de producător. Oferta lui Weinstein a venit în luna septembrie, iar McGowan a luat-o în considerare, datorită nevoilor financiare. În acord nu exista o clauză de confidențialitate. Actrița a vorbit la un marș de protest în Detroit, vineri, încurajând femeile să spună atunci când sunt hărțuite.

Termenul "limba română" poate fi introdus în Constituția Moldovei

Curtea Constituțională din Republica Moldova a decis ieri că termenul de „limba română” poate fi utilizat în Constituție pentru a înlocui formularea" limbă moldovenească cu grafie latină” utilizată în prezent pentru a defini limba oficială din Moldova. "Din expunerea Curții, ne-am convins că proiectul de modificare a art. 13 din Constituție poate deja fi înaintat în Parlament și respectiv supus procedurilor parlamentare, fără a mai aștepta cele șase luni prevăzute de regulament cu referire la modificarea Constituției", a afirmat Tudor Deliu, deputat PLDM, citat de realitatea.md. El a apreciat că a fost făcut un prim pas pentru modificarea art. 13 și stabilirea unui adevăr istoric. "Din 1994 de la adoptarea Constituției se discută intens despre limba care este vorbită de către cetățenii de pe acest teritoriu. Chiar dacă lingviștii internaționali au constatat nu o singură dată că limba este română, totuși unii consideră că din punct de vedere științific se numește într-un fel, dar politic altfel. Credem că cei care astăzi reprezintă cetățenii Republicii Moldova în Parlament, vor susține acest proiect de lege pentru stabilirea sau restabilirea unui adevăr istoric: Cetățenii Republicii Moldova vorbesc limba română”, a spus Tudor Deliu.

PLDM a anunțat în 12 octombrie că a strâns semnăturile necesare pentru a iniția modificarea Constituției Republicii Moldova astfel încât în cuprinsul articolului referitor la limba oficială sintagma "limbă moldovenească cu grafie latină” să fie înlocuită de „limba română”, solicitarea fiind transmisă Curții Constituționale, pentru aviz. Pentru modificarea Constituției sunt necesare voturile a două treimi din deputați, ceea ce înseamnă 68 de voturi.

Peste 200 de persoane ar fi fost ucise în surparea unui tunel după al șaselea test nuclear nord-coreean

Un tunel s-a surpat la instalația de testare nucleară nord-coreeană Punggye-ri în septembrie, după realizarea celui de-al șaselea test atomic, iar peste 200 de persoane ar fi murit, dezvăluie marți postul japonez de televiziune Asahi, citând surse la curent cu incidentul. Reuters scrie că nu a fost în măsură să verifice aceste dezvăluiri. Aproximativ 100 de muncitori de la instalația nucleară Punggye-ri au fost ”afectați” de o primă surpare, care a avut loc pe 10 septembrie, potrivit postului japonez. O a doua surpare, în timpul unor operațiuni de salvare, ar fi făcut ca bilanțul morților să depășească 200, adaugă postul. Potrivit unor experți, print-o serie de cutremure și alunecări de teren, în apropierea instalației, a șasea explozie nucleară, pe 3 septembrie, considerată cea mai puternică, probabil a ”destabilizat” regiunea, iar Punggye-ri ar putea să nu mai fie folosit în vederea testării armelor nucleare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.