Internațional

MOZAIC STIRI INTENATIONALE: Google va folosi numele şi fotografiile utilizatorilor în scopuri comerciale

Ziarul de Vrancea
14 oct 2013 420 vizualizări
Decizia va intra în vigoare începand cu 11 noiembrie

Gigantul de internet american Google plănuieşte să folosească datele personale ale utilizatorilor săi în scopuri comerciale, informează dailymail.co.uk. Conform sursei citate, Google va folosi numele şi fotografiile internauţilor şi comentariile făcute de aceştia la anumite produse în scopuri publicitare şi comerciale. Google va schimba termenii şi condiţiile de utilizare începând din data de 11 noiembrie, însă modificările îi vor afecta pe utilizatorii reţelei de socializare Google^. De asemenea, comentariile utilizatorilor privind restaurantele, magazinele şi produsele, dar şi muzica şi alt tip de conţinut cumpărat de la retailerul online Google Play vor putea să fie folosite în reclamele care le sunt prezentate prietenilor sau persoanelor cu care userii sunt în legătură, atunci când aceştia caută pe Google diverse lucruri.
Termenii şi condiţiile Google care vor intra în vigoare pe 11 noiembrie vor înlocui Termenii şi condiţiile Google existente, care sunt prezentate şi pe pagina în limba română a motorului de căutare. "Dacă aveţi un Cont Google, este posibil să afişăm Numele profilului, Fotografia de profil şi acţiunile dvs. pe care le întreprindeţi în cadrul Google sau în cadrul aplicaţiilor terţă parte conectate la Contul Google (de exemplu, ^-rile, recenziile pe care le scrieţi şi comentariile pe care le postaţi) în Serviciile noastre, inclusiv să le afişăm în anunţuri sau în alte contexte comerciale. Vom respecta alegerile pe care le faceţi pentru a limita setările de distribuţie sau de vizibilitate din Contul Google. De exemplu, puteţi configura setările, astfel încât numele şi fotografia dvs. să nu apară într-un anunţ", se spune în textul postat pe pagina în limba română a Google.
Demersul Google este similar celui făcut în luna august de reţeaua de socializare Facebook. Atunci, mai multe organizaţii care luptă pentru protejarea libertăţii pe internet şi-au exprimat îngrijorarea, într-o scrisoare transmisă autorităţilor americane, cu privire la faptul că Facebook foloseşte în scopuri publicitare datele personale ale utilizatorilor reţelei, fără a avea acordul acestora. Concret, Facebook era criticat pentru că a utilizat menţiunea "Îmi place", nume şi profiluri de utilizatori în scopuri publicitare, fără a cere permisiunea


Liderul Al-Qaida: Islamiştii din Egipt şi Tunisia, responsabili de propriile eşecuri

Liderul Al-Qaida Ayman al-Zawahiri a apreciat că islamiştii care au ajuns la putere prin alegeri în Egipt şi Tunisia sunt în parte responsabili de recentele eşecuri politice pe care le-au înregistrat, acuzându-i că au fost prea concilianţi.
Într-o înregistrare audio de 16 minute, difuzată vineri pe forumuri jihadiste, Ayman al-Zawahiri vorbeşte în principal despre ţara sa natală, Egiptul, unde autorităţile susţinute de armată poartă, în opinia sa, un război împotriva islamului, la ordinul Statelor Unite şi Israelului. Pe 3 iulie, armata egipteană l-a destituit şi arestat pe fostul preşedinte Mohamed Morsi, care provine din cadrul mişcării Fraţii Musulmani. La 14 august, pentru a pune capăt câtorva săptămâni de acţiuni de ocupare ale susţinătorilor acestuia, care reclemau reinstalarea acestuia la putere, armata a luat cu asalt două pieţe la Cairo, omorând sute de persroane. Peste 2.000 de islamişti au fost arestaţi ulterior, inclusiv aproape toţi liderii aimişcării Fraţii Musulmani. Această confrerie se află în dezacord cu Al-Qaida, o reţea care respinge orice participare la procesul democratic.
În opinia lui al-Zawahiri, conflictul între susţinătorii lui Morsi şi forţele de securitate este "un conflict împotriva islamului, împotriva sharia", legea islamică.
Numărul unu Al-Qaida i-a îndemnat pe musulmanii egipteni să se unească şi să "debaraseze Egiptul de această bandă criminală care a acaparat puterea prin violenţă şi care a profitat de concesiile anumitor facţiuni pe care le-au atras cu mirajul unei reconcilieri", referindu-se, se pare, la confrerie. În opinia lui al-Zawahiri, aceeaşi "tragedie" a avut loc în Tunisia, unde partidul Ennahda a anunţat săptămâna trecută că va demisiona, sub presiunea opoziţiei, după o lungă criză provocată de asasinarea a două personalităţi de stânga.
Al-Zawahiri a preluat conducerea Al-Qaida după eliminarea lui Osama ben Laden într-un raid american în Pakistan, în mai 2011. El s-ar ascunde în Pakistan sau Afganistan.

Elveţienii confirmă varianta otrăvirii lui Yasser Arafat

Experţi elveţieni care au analizat bunuri ce i-au aparţinut lui Yasser Arafat, decedat în 2004 în apropiere de Paris, confirmă "posibilitatea" unei otrăviri a liderului palestinian cu substanţe radioactive.  "Mai multe eşantioane ce conţineau urme de fluide corporale (sânge şi urină) prezentau o radioactivitate mai ridicată şi neexplicată, provenind de la poloniu 210, în comparaţie cu eşantioanele de referinţă", scriu aceşti experţi din cadrul Institutului pentru Radiofizică (IRA) de la Lausanne într-un articol publicat în revista The Lancet. Aceiaşi specialişti au anunţat deja, în 2012, această descoperire a unui nivel "semnificativ" de radioactivitate provenind de la poloniu, detectată pe aceleaşi bunuri personale, într-un document difuzat de postul Al-Jazeera. Experţii elveţieni precizează că şi-au concentrat analizele asupra "petelor vizibile de fluid corporal pe bunuri personale specifice (lenjerie de corp, căciulă, periuţă de dinţi, haine de sport)". "Aceste rezultate susţin posibilitatea unei otrăviri a lui Arafat cu poloniu 210", adaugă echipa, potrivit căreia nivelurile radioactivităţii detectate pe aceste eşantioane sunt "compatibile cu o ingerare letală a câţiva gigabecquereli (de poloniu 210) în 2004". În plus, tabloul clinic al lui Yasser Arafat la momentul morţii, nu exclude o otrăvire cu poloniu, potrivit acestor oameni de ştiinţă, chiar dacă liderul palestinian nu a prezentat două simptome ale unei iradieri importante, şi anume căderea părului şi "mielosupresia" sau sărăcirea măduvei osoase în celule producătoare de globule. În opinia echipei elveţiene, "simptome de stări de rău, vome, oboseală, diaree şi anorexie, urmate de insuficienţe hepatice şi renale (prezentate de liderul palestinian la momentul morţii) ar putea sugera o otrăvire prin radioactivitate".
Yasser Arafat a murit pe 11 noiembrie 2004, la vârsta de 75 de ani, la Spitalul Militar Percy din Clamart, în apropiere de Paris. El a fost internat la sfârşitul lui octombrie 2004, după ce a prezentat dureri la nivelul abdomenului, fără să fie însoţite de febră, la cartierul său general de la Ramallah, unde trăia izolat începând din decembrie 2001, încercuit de armata israeliană. Văduva sa, Suha, nu a solicitat efectuarea unei autopsii.

Tot mai mulţi unguri vor să îşi primească salariile în numerar

Un număr tot mai mare de angajaţi din Ungaria ar prefera să îşi primească salariile în numerar, din cauza unei creşteri a taxelor asupra tranzacţiilor financiare, scrie ziarul Magyar Nemzet în ediţia de ieri. Până în prezent unul-două procente dintre angajaţi au spus conducerii că sunt îngrijoraţi în legătură cu taxarea retragerii de numerar, dar numărul angajaţilor nemulţumiţi de acest lucru ar urma să crească în următoarele luni, potrivit ziarului. Un expert, Laszlo Szucs, a declarat publicaţiei că angajaţii au dreptul că solicite să îşi primească salariile în numerar, chiar dacă în contractul de muncă sunt prevăzute transferuri bancare ca metodă de plată. Intenţia Guvernului de a scuti de la taxare două retregeri de numerar pe lună şi cumpărături cu cardul ar putea să fie o soluţie, apreciază ziarul.
Parlamentul a aprobat la sfârşitul lui iunie un pachet legislativ care prevede, între altele, o creştere a taxei pe tranzacţii financiare de la 0,2 la 0,3% şi o dublează în cazul retragerilor de numerar, la 0,6%.

Patru suspecţi de terorism au fost arestaţi în Marea Britanie

Poliţia antiterorism interoga ieri patru bărbaţi arestaţi cu o zi înainte în mai multe cartiere ale capitalei britanice, inclusiv în apropierea Turnului Londrei. Cei patru bărbaţi, reţinuţi duminică seara, sunt suspectaţi "de pregătirea unui act de terorism" şi pot fi ţinuţi în arest până la terminarea interogărilor, adică aproximativ 14 zile, a precizat Scotland Yard într-un comunicat. Niciun detaliu nu a fost furnizat oficial despre eventuala planificare de atentat, dar BBC, în baza unor surse guvernamentale, a anunţat un caz "foarte serios".
Un purtător de cuvânt din cadrul poliţiei a anunţat pentru AFP că poliţiştii au utilizat muniţii speciale de tip Hatoon în timpul reţinerii a doi suspecţi într-un cartier din sud-est, la câteva sute de metri de Turnul Londrei, vizitat de sute de mii de turişti în fiecare an. Aceste muniţii "sunt utilizate pentru a trage în pneuri. Nimeni nu a fost rănit", a precizat el.
Potrivit unor martori, aproximativ 20 de poliţişti, inclusiv unii înarmaţi, au participat la arestarea unui al treilea bărbat la Bayswater, în vestul Londrei. Cel de al patrulea a fost arestat în sud-est. Cei patru bărbaţi reţinuţi au vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani. De asemenea, poliţia britanică efectua percheziţii, ieri dimineaţa, la şase adrese din Londra.

 

Basorelief reprezentând un bărbat nud, mascat înaintea negocierilor UE-Iran la sediul ONU

Un basorelief reprezentând un bărbat nud culcat pe spate, al cărui sex este vizibil, aflat la intrarea în Sala de Consiliu a Palatului Naţiunilor Unite de la Geneva, a fost mascat cu un panou mare alb, înaintea deschiderii ieri a negocierilor UE-Iran în dosarul nuclear

În faţa panoului au fost instalate două steaguri, unul european, iar celălalt iranian. "Montajul" ascunde un basorelief în marmură din Ashburton, o lucrare care aparţine sculptorului britanic Eric Gill. Intitulată "Crearea omului", opera a fost inspirată în parte de fresca lui Michelangelo "Crearea lui Adam". Marea Britanie a făcut-o cadou ONU în 1938.
Potrivit La Tribune de Genève, consultările între ONU şi Iran se vor desfăşura în saloane private care dau spre "Crearea Omului" şi nu se doreşte "şocarea" oaspeţilor iranieni. Contactat în acest sens, serviciul de presă al ONU a răspuns că a dat curs cererii ţării gazdă, Elveţia.
Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Ministerului elveţian de Externe, panoul a fost instalat pentru a crea un "fond neutru" în spatele participanţilor în momentul fotografiilor de grup. Ea a precizat că acest fundal ar servi la mascarea uşilor Sălii de Consiliu.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.