Internațional

Inundaţii devastatoare în Colorado

Ziarul de Vrancea
16 sep 2013 391 vizualizări
Peste 1.200 de persoane sunt date dispărute şi circa 1.500 de case au fost distruse în urma interperiilor "istorice" n bilanţul oficial este de şase morţi dar va creşte, susţin autorităţile

Ploile torenţiale au continuat duminică în statul american Colorado, blocând elicopterele la sol şi afectând activitatea echipelor aflate în căutarea sutelor de persoane date dispărute în urma unora dintre cele mai grave inundaţii produse în statul american Colorado (vest). Peste 1.500 de case au fost distruse, iar cel puţin 17.000 avariate, potrivit serviciilor de urgenţă din Colorado. Multe drumuri şi poduri au fost avariate. Potrivit unui bilanţ provizoriu, şase persoane au murit, iar alte 11.000 au fost evacuate în acest stat american, unde cantitatea precipitaţiilor din ultimele zile a depăşit norma pentru mai multe luni. Ploile abundente urmează să continue în această regiune "timp de mai multe zile", potrivit meteorologilor. Numărul persoanelor de la care nu există veşti a fost estimat de către serviciile de urgenţă la 1.253, în timp ce guvernatorul statului Colorado, John Hickenlooper, a anunţat anterior pentru CNN numărul de 500 de persoane. Este posibil ca unele dintre aceste persoane să nu fi putut să dea vreun semn, izolate din cauza penelor de curent electric şi de semnal pentru telefonia mobilă, potrivit autorităţilor.

O dată la o mie de ani

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a decretat stare de urgenţă şi a ordonat să fie trimise echipe de salvatori şi mijloace suplimentare în statul Colorado, pentru a ajuta autorităţile locale. Agenţia Federală pentru Managementul Dezastrelor (FEMA) i-a îndemnat pe "locuitorii din zonele sinistrate să se informeze şi să urmeze instrucţiunile oficialilor locali". "Spuneţi-le prietenilor şi familiei că sunteţi în siguranţă", a îndemnat Craig Fugate, preşedintele FEMA. Inundaţiile afectează în principal 15 comitate din Colorado, pe o axă nord-sud la poalele Munţilor Stâncoşi, de unde încep Marile Câmpii.  Ploaia a început să inunde miercuri seara acest stat cu multe câmpii şi munţi înalţi, nivelul apei atingând 18,3 centimetri în 15 ore în oraşul universitar Boulder. Oraşele Jamestown, Lyons şi Longmont au fost transformate de insule înconjurate de apă. Elicoptere transportă produse alimentare persoanelor izolate în acest localităţi. Autorităţile au avertizat că este nevoie de câteva zile pentru a ajunge în zonele mai izolate. "Este fără îndoială un eveniment istoric, care are loc o dată la 500 sau 1.000 de ani", a declarat Sean Conway, un oficial din comitatul Weld, citat de ziarul The Denver Post.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.