Internațional

Miss Holocaust este o supravieţuitoare de la Auschwitz de 93 de ani

Ziarul de Vrancea
6 sep 2013 637 vizualizări
Shoshana Colmer, o supravieţuitoare a lagărului de la Auschwitz, în varstă de 93 de ani, a caştigat cea de-a doua ediţie a concursului de frumuseţe Miss Holocaust, informează lemonde.fr. A doua ediţie a concursului Miss Holocaust a avut loc în oraşul israelian Haifa şi s-a derulat în faţa unui public alcătuit din 3.000 de persoane, joi, relatează cotidianul israelian Haaretz.

Acest concurs de frumuseţe, la care participă femei evreice care au supravieţuit lagărelor de concentrare naziste, a primit aproximativ 300 de candidaturi. Shoshana Colmer, în varstă de 93 de ani, o supravieţuitoare a lagărului Auschwitz, a caştigat competiţia. Ea a declarat pentru Haaretz că a văzut în acest concurs o bună ocazie pentru a se întalni cu femeile din generaţia ei, de a celebra ce au realizat în viaţă, de a împărtăşi cu ele poveşti de viaţă şi de a arăta lumii că nu au fost distruse de Holocaust, că au propriile vieţi şi că ştiu să stea de vorbă şi cu generaţiile mai tinere. În 2012, acest concurs cu un titlu care sună ca o provocare a fost puternic promovat în presă şi a generat dezbateri aprinse. Aceia care au criticat acest concurs au denunţat o "înfrumuseţare" a subiectului, o ciocnire bizară a culturii pop cu cea mai sumbră parte din cel de-Al Doilea Război Mondial. Alţii au bănuit că participantele au fost înşelate, că a existat o anumită publicitate făcută pe spatele lor. În 2012, Hava Hershkovitz, o evreică în varstă de 79 de ani care s-a născut în Romania, a caştigat finala controversatului concurs de frumuseţe Miss Holocaust Survivor. Ea a fost deportată din ţara ei natală, Romania, în anul 1941. Hava Hershkovitz a fost trimisă într-un lagăr de detenţie din Uniunea Sovietică, unde a trăit trei ani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
OG, acum 3881 zile, 9 ore, 24 minute, 59 secunde
SINISTRU!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.