Internațional

A fost descoperită o nouă specie de mamifere

Ziarul de Vrancea
16 aug 2013 572 vizualizări
Ultimul animal cu dimensiuni mari a fost descoperit în urmă cu 35 de ani

Cercetători americani au anunţat joi descoperirea unei noi specii de mamifere, fapt rar în ultima vreme. Este vorba de un animăluţ de mărimea unui raton cu figură de ursuleţ, numit de cercetători olinguito, relatează Associated Press. Olinguito poate fi întâlnit în zone montane împădurite din Ecuador sau Columbia, unde face plimbări prin copaci îndeosebi noaptea - de aceea fiind văzut rar - şi se hrăneşte cu fructe. "Arată ca un fel de încrucişare între un ursuleţ de pluş şi o pisică de casă", a explicat Kristopher Helgen, cercetător la institutul Smithsonian.
Micul mamifer cântăreşte în jur de un kilogram şi are dimensiuni mai mici, coada mai scurtă, faţa mai rotundă şi blăniţa mai deasă decât olingo, un carnivor care trăieşte în pădurile tropicale din America latină şi cu care a fost confundat totuşi multă vreme. Un exemplar al speciei nou descoperite a trăit o vreme la grădina zoologică din Washington care ţine de institutul Smithsonian, fiind luat drept un olingo. Astfel, "Ringerl" a fost dusă de la o grădină zoologică la alta din SUA, între 1967 şi 1976, în încercarea zadarnică de a o împerechea, pentru ca cercetătorii să-şi dea seama acum că nu era "fiţoasă", ci pur şi simplu făcea parte din altă specie. Descoperirile de specii noi nu sunt un lucru rar, dar de regulă este vorba de animale mici şi nu din clasa mamiferelor. Cea anunţată joi este prima de acest gen după 35 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.