Internațional

Regele Spaniei, lovit de criza economică

Ziarul de Vrancea
17 mai 2013 429 vizualizări
Regele Juan Carlos al Spaniei a decis să se despartă de iahtul său, ale cărui cheltuieli de întreţinere nu mai sunt compatibile cu austeritatea impusă în această ţară de criza economică, a anunţat casa regală spaniolă.

"Regele a luat decizia de a cere serviciilor de la Patrimoniul naţional să înceapă procedura de cedare" a iahtului său Fortuna, estimat la 21 de milioane de euro, a anunţat un purtător de cuvânt al casei regale spaniole.
Iahtul Fortuna, care are o lungime de 41,5 metri, a fost oferit monarhului spaniol în anul 2000, de un grup de oameni de afaceri, prin intermediul Fundaţiei pentru turism şi cultură din Insulele Baleare, cu scopul de a se asigura că regele Juan Carlos îşi va petrece vacanţele în acest arhipelag şi va promova astfel imaginea turistică a acestuia. Cu toate acestea, regele Spaniei, în vârstă de 75 de ani, a folosit iahtul din ce în ce mai rar. Ultima dată a făcut-o în august 2012. Potrivit presei spaniole, un plin al rezervorului de carburant al ambarcaţiunii costă peste 20.000 de euro.
Consiliul de administraţie al Patrimoniului naţional, organismul care administrează bunurile monarhului, trebuie în prezent să aprobe procedura de cedare a iahtului Fortuna către Guvernul spaniol, care va decide ulterior dacă îl va păstra sau dacă îl va scoate la vânzare. Popularitatea regelui Juan Carlos se află în cădere liberă în ultimele luni, din cauza mai multor scandaluri, inclusiv a acuzaţiei de corupţiei adusă ginerelui monarhului spaniol, Iñaki Urdangarin. Spaniolii îi reproşează, totodată, regelui Juan Carlos că a mers anul trecut în Botswana pentru a face safari, într-o perioadă în care Spania se află în plină recesiune şi se confruntă cu o "cură" severă de austeritate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.