Internațional

Superbacteria sexului, mai periculoasă decat SIDA

Ziarul de Vrancea
7 mai 2013 926 vizualizări
Autorităţile americane sunt în alertă după descoperirea a două cazuri de infecţie cu bacteria H041. Bacteria rezistentă H041, care se ia în timpul relaţiilor sexuale, ar putea fi mai periculoasă decât virusul SIDA, potrivit specialiştilor.

Descoperită prima oară în Japonia, în 2011, bacteria, numită şi "superbacteria sexului", pare că ia amploare. Autorităţile sanitare americane au solicitat oficial Congresului 50 milioane de dolari pentru dezvoltarea urgentă a unui nou antibiotic, după descoperirea de noi cazuri în Hawai şi California. Se pare că alte cazuri au fost depistate în Norvegia.
Rezistentă la tratamentele existente, această tulpină de gonoree ar putea fi o adevărată ameninţare pentru sănătate la nivel mondial. "Bacteria ar putea fi mai rea decât SIDA pe termen scurt pentru că este mai agresivă şi va afecta mai mulţi oameni, mult mai rapid", spune doctorul Alan Christianson, citat de site-ul CNBC. Gonoreea este considerată a doua boală transmisibilă pe cale sexuală ca frecvenţă, iar această nouă tulpină ar putea deveni un flagel de mare amploare care ar afecta mai mulţi oameni decât cei 30 milioane morţi de SIDA. "Cei infectaţi cu această tulpină de gonoree ar putea intra în şoc septic mortal în câteva zile. Prin urmare, este extrem de periculoasă", adaugă doctorul. Nimeni nu a murit până acum din această cauză, însă autorităţile sanitare invită la prudenţă în relaţiile sexuale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
verginel, acum 4006 zile, 15 ore, 18 minute, 43 secunde
Fata din imagine demonstrează cum se rupe un ambalaj în care se află un pardesiu,ea fiind încă cu lenjeria intimă pe corp ceea ce trebuie să înțelegem că sexul în liniște trebuie făcut citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.