Internațional

Hainele viitorului papă sunt gata

Ziarul de Vrancea
15 feb 2013 533 vizualizări
Maeştrii croitori şi pantofari de la Gammarelli, un atelier de confecţii din centrul Romei, care se ocupă oficial de ţinutele suveranilor pontifi, au realizat deja mai multe rânduri de haine, de diferite mărimi, pentru viitorul papă de la Vatican, care îl va înlocui pe Benedict al XVI-lea.

Turiştii care se îndreaptă spre Pantheon, unul dintre străvechile temple ale Romei, aruncă şi câte o privire discretă în micul magazin de pe strada Santa Chiara, de la numărul 34, potrivit Reuters. Mai curioşi sunt însă localnicii, care ştiu că acolo sunt croite hainele viitorului suveran pontif.
Tradiţia spune că, înaintea învestirii unui nou papă, este obligatoriu să fie confecţionate trei rânduri de haine, de diferite mărimi, astfel încât, indiferent de cine va fi desemnat, acesta să aibă la dispoziţie şi o ţinută pentru ceremonie.
Astfel, "acum există haine care să se potrivească atât impunătorului arhiepiscop de New York, Timothy Dolan, cât şi scundului cardinal Luis Antonio Tagle din Filipine", mai scrie Reuters.
De îndată ce va ieşi fum alb de pe coşul Capelei Sixtine, semn că a fost ales un nou papă, călugării de la Vatican vor face pregătiri de ultim moment, care vor viza inclusiv îmbrăcarea celui ales cu hainele papale, pentru ca acesta să poată fi prezentat cum se cuvine mulţimii.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.