Internațional

Un aparat inspirat din "Star Trek", combate migrenele

Ziarul de Vrancea
8 feb 2013 605 vizualizări
Migrenele reprezintă cea mai costisitoare boală neurologică din Europa

Un aparat al cărui design este inspirat de cel al unui dispozitiv purtat de personajul Geordi La Forge din serialul "Star Trek" are efecte benefice în cazul migrenelor, informează dailymail.co.uk. Aparatul imită forma unor ochelari futurişti ale căror braţe se agaţă în spatele urechilor, iar dispozitivul principal se poartă în zona centrală a frunţii, timp de 20 minute pe zi. Dispozitivul eliberează impulsuri electrice asupra nervului supraorbital, care controlează senzaţiile de la nivelul ochilor şi din jurul acestora. Potrivit unui studiu publicat în revista Neurology, frecvenţa durerilor de cap în cazul celor 67 de voluntari care au testat aparatul vreme de trei luni a scăzut cu o treime. Totodată, numărul voluntarilor ale căror migrene au scăzut în intensitate cu cel puţin 50% în timp ce purtau dispozitivul a fost de trei ori mai mare decât numărul voluntarilor din grupul ţintă. Dispozitivul a fost creat de profesorul Jean Schoenen de la Universitatea Liege din Belgia. O tehnică similară a avut rezultate benefice asupra pacienţilor care acuzau dureri de spate şi în alte zone ale corpului.
Dispozitivul se numeşte Cefaly şi este comercializat în Uniunea Europeană la preţul de 260 de lire sterline.
Aproximativ un sfert dintre femei şi unul din 12 bărbaţi suferă din cauza migrenelor, o afecţiune ce poate fi declanşată de alcool, stres, luminile fluorescente şi alimente precum ciocolată, vin roşu şi cafea.
Experţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că migrenele reprezintă cea mai costisitoare boală neurologică din Europa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.