Internațional

Chiar în ziua învestirii preşedintelui, Un nou masacru îngrozeşte America

Ziarul de Vrancea
21 ian 2013 604 vizualizări
Un adolescent şi-a împuşcat toată familia - părinţii şi trei fraţi

Accesul prea facil la arme este motivul, aflat în plină dezbatere naţională după tragedia de la şcoala din Connecticut, pentru care mai multe interdicţii au fost impuse zilele trecute de către autorităţile locale, dar şi de preşedintele Barack Obama într-un proiect de lege înaintat Congresului. Între timp însă un nou masacru i-a stupefiat pe americani. Un adolescent de doar 15 ani şi-a ucis familia - mama vitregă, tatăl şi trei fraţi (o fată şi doi băieţi), şi ei vitregi. Pe autorul masacrului, pe numele său Nehemiah, vecinii îl descriu ca fiind un tip ciudat, care umbla mereu în haine de camuflaj, asemenea celor militare. Presa locală scrie că tatăl băiatului era pastor la biserica din apropiere, însă pe site-ul web al acesteia nu apare decat numele bărbatului, fără detalii.
Tragedia de ieri umbreşte ziua în care Barack Obama depune jurămantul în debutul celui de-al doilea mandat al său de preşedinte. El a promis să înăsprească condiţiile de deţinere şi să impună un control drastic al armelor deţinute de populaţie. Conform primelor informaţii de la locul crimei, poliţia a găsit mai multe arme de foc, inclusiv o puşcă de asalt similară celei folosite cu ceva mai mult de o lună în urmă de către Adam Lanza, tanărul care a împuşcat mortal 20 de copii cu vârste cuprinse între şase şi şapte ani la o şcoală elementară din Newtown, Connecticut.
Încă nu se cunoaşte motivul care l-a făcut pe adolescentul de 15 ani să-şi masacreze familia, iar anchetatorii încearcă să determine de unde provin şi cui aparţin numeroasele arme găsite în casă. Tanărul a fost arestat, riscand să fie judecat pentru cinci capete de acuzare. Noua tragedie va alimenta cu siguranţă dezbaterea iniţiată după tragedia copiilor în Newtown privind pachetul de măsuri dispus de preşedintele Obama pentru a limita vanzările de arme.

O dramă similară în Bulgaria

Un cuplu şi cei doi fii ai lor, cu vârste de trei şi opt ani, au fost găsiţi morţi într-un apartament din Plovdiv, oraş din centrul Bulgariei. O armă de foc, deţinută legal de către tatăl familiei, a fost descoperită în apropierea cadavrelor. Bărbatul a fost ofiţer de armată, la o bază militară din apropierea oraşului. Este a doua dramă familială din această lună, în Bulgaria. La 11 ianuarie, poliţia a descoperit cadavrele înjunghiate şi ciuruite de gloanţe ale celor cinci membri ai unei familii, într-un apartament la Sofia. Atunci, tatăl familiei, în vârstă de 55 de ani, un ofiţer pensionat din cadrul armatei, şi-ar fi omorât soţia, în vârstă de 54 de ani, cei doi fii adulţi (cu vârste de 21 de ani şi 27 de ani), care sufereau de tulburări psihice, şi soacra (în vârstă de 79 de ani), înainte de a se sinucide. Unii experţi apreciază că sărăcia în creştere din Bulgaria este unul dintre motivele care declanşează asemenea drame. Potrivit ultimei statistici a Institutului european Eurostat publicată săptămâna trecută, 55,6% dintre bulgari trăiau în 2010 în condiţii materiale precare, acesta fiind cel mai ridicat nivel înregistrat în cadrul Uniunii Europene (UE). Media în UE este de 17,5%. O persoană pensionată din cadrul armatei bulgare primeşte în medie 990 de leva pe lună (506 euro).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.