Internațional

Întalnire de gradul III în Pacific: un submarin japonez şi un calmar gigant

Ziarul de Vrancea
6 ian 2013 592 vizualizări
O echipă de cercetători japonezi au reuşit în premieră să filmeze un calmar gigant în apele Pacificului. Creatura a fost surprinsă la o adancime de 630 de metri în apele Pacificului de o misiune de cercetare subacvatică a Muzeului Naţional Ştiinţific japonez, în colaborare cu televiziunea publică niponă NHK şi cu Discovery Channel

Corpul legendarei fiinţe avea o culoare argintie şi măsura cel puţin trei metri, lungimea totală cu tot cu braţe fiind estimată la opt metri. Submarinul, scufundat la aproximativ 15 kilometri est de insula Chichi, în Pacificul de Nord, a urmărit calmarul până la adancimea de 900 de metri, înainte ca animalul să dispară în abis. În imaginile surprinse în iulie anul trecut, dar difuzate abia acum, se observă lipsa celor două tentacule ale calmarului (sunt opt braţe şi două tentacule dispuse în jurul gurii).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.