Internațional

Dezastrul provocat de uragan se amplifică

Ziarul de Vrancea
3 nov 2012 483 vizualizări
In total, 2,5 milioane de locuinţe şi sedii de firme de pe Coasta de Est nu aveau nici ieri curent electric. Autorităţile locale fac deja pregătiri pentru mutarea a zecii de mii de oameni în adăposturi încălzite

Deşi pare incredibil, aproape 2,5 milioane de clienţi (locuinţe, firme, comunităţi) nu au curent electric pe coasta de est a Statelor Unite, la cinci zile după trecerea uraganului Sandy, informa ieri Departamentul american pentru energie. Cel mai afectat stat este New Jersey, unde 1,2 milioane clienţi nu au încă electricitate, urmat de statul New York (871.161 clienţi), Pennsylvania (153.695) şi Connecticut (132.805). Uraganul devastator care a lovit luni Statele Unite s-a soldat cu peste 100 de morţi şi a provocat pagube estimate la 50 miliarde de dolari.

 

Cozi lungi de pietoni şi maşini s-au format în acest sfarşit de săptămană la punctele de distribuire gratuită a combustibilului amenajate la New York, oamenii aşteptand cu orele să-şi ia cei 20 de litri. Majoritatea celor rămaşi fără energie electrică se bazează pe generatoarele care funcţionează cu benzină. Autorităţile anunţaseră sâmbătă dimineaţă că în oraş urmează să fie deschise cinci puncte de distribuire gratuită a benzinei, pentru a diminua cererea, în timp ce numeroase benzinării rămân în continuare închise.

Zeci de mii de persoane ale căror locuinţe au fost distruse sau afectate de uragan au nevoie de adăpost, luand în considerare sezonul rece care se apropie, au avertizat ieri autorităţile din New York, potrivit BBC News. Adăposturile care nu au încălzire vor deveni imposibil de locuit în curand, a spus guvernatorul Andrew Cuomo. Primarul Michael Bloomberg a estimat că 30-40.000 de cetăţeni au nevoie de locuinţe.

Sandy, locul 2 în statisticile Facebook

Uraganul Sandy se află pe locul doi în topul celor mai discutate subiecte pe Facebook-ul american, după Super Bowl, potrivit datelor furnizate CNN de responsabilii reţelei de socializare. La momentul de vârf, luni, Sandy a marcat un nivel de 8,34 pe o aplicaţie a reţelei care măsoară volumul postărilor pe o anumită temă, pe o scară de la 1 la 10, comparativ cu media (afluenţa) obişnuită. Meciul de Super Bowl dintre New England Patriots şi New York Giants a atins o cotă de 8,62 puncte în februarie. Celelalte evenimente care au "agitat" anul acesta reţeaua Facebook în Statele Unite sunt:

 - prima dezbatere prezidenţială: 8,18 puncte

- dezbaterea vicepreşedinţilor: 6,79

- decernarea premiilor Oscar: 6,74

- San Francisco Giants caştigă World Series (baseball): 6,71

- uraganul Isaac (sfarşitul lui august, Golful Mexic): 5,24

- anunţarea candidaturii lui Paul Ryan la vicepreşedinţie, în tandem cu Mitt Romney: 5,21

Datele Facebook mai arată că americanii au utilizat serviciile reţelei Facebook pentru a transmite mesaje familiei şi prietenilor că au supravieţuit furtunii. Astfel, marţi dimineaţă, după ce puterea uraganului începuse să scadă, expresia cel mai des utilizată a fost "We are OK" ("Suntem bine"). 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.