Internațional

Pentru cine mai apucă: Cum va arăta omul peste 1000 de ani

Ziarul de Vrancea
9 oct 2012 958 vizualizări
Va fi mai înalt, dar va avea mai puţin dinţi. Mainile şi degetele vor fi mai lungi. In schimb, bărbaţii riscă o micşorare a organelor de reproducere

Peste o mie de ani, structura corpului uman se va schimba substanţial ca urmare a evoluţiei şi va diferi semnificativ faţă de aspectul contemporanilor noştri, susţin o serie de experţi britanici în anatomie, care prevăd că omul în viitor va avea o înălţime medie între 1,83 şi 2,13 metri datorită "îmbunătăţirii alimentaţiei şi a asistenţei medicale", potrivit portalului MedDaily, citat de Agerpres.

Se vor produce modificări şi la nivelul tractului digestiv, prevăd aceştia, indicând că un intestin mai scurt va absorbi mai puţine glucide şi grăsimi, ceea ce va constitui un sistem de protecţie naturală împotriva creşterii în greutate, prezice stomatologul londonez Philip Stemmer. În opinia sa, se vor reduce şi numărul de dinţi, deoarece alimentele mai moi, tratate termic, nu necesită să fie mestecate mult.De asemenea, mai spune el, dacă se va menţine actuala tendinţă de scădere a fertilităţii masculine se va înregistra o reducere a organelor de reproducere ale bărbatului.

Cu toate acestea, oamenii în viitor vor avea mâinile şi falangele degetelor "considerabil mai mari". Vor avea şi terminaţii nervoase mai multe, ca urmare a utilizării mai frecvente a dispozitivelor care necesită o coordonare mai complexă a mâinilor şi ochilor, aceasta şi pentru a compensa reducerea dimensiunii gurii. La baza comunicării vor sta expresia feţei şi mişcarea ochilor.

În acelaşi timp, volumul creierului uman se va reduce, mai ales din cauza faptului că "cele mai multe dintre operaţiunile de memorare şi de gândire vor reveni calculatoarelor". Potrivit oamenilor de ştiinţă britanici, dezvoltarea intelectuală a omului şi-a atins apogeul şi, din punctul de vedere al legilor fizicii şi al fiziologiei, omul nu poate deveni mai inteligent. Între altele, atrag atenţia ei, dezvoltarea creierului a început la om de la organul olfactiv, mai bine spus de la capacitatea de a mirosi. De aceea, mamiferele au cel mai mare creier în comparaţie cu alte specii care trăiesc în prezent pe planeta noastră.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.