Internațional

MOZAIC INTERNATIONAL: Ce a făcut un american pentru a primi 624 de ani de închisoare

Ziarul de Vrancea
15 aug 2012 520 vizualizări
Un bărbat din statul american Alabama a fost condamnat la 624 de ani de închisoare într-un caz de răpire şi viol, scrie Washington Post, în ediţia online.

  Judecătorul Kevin Moulton, din Houston, a decis această pedeapsă pentru tânărul Mark Anthony Beecham, în vârstă de 25 de ani, găsit vinovat de răpire, viol şi furt. Beecham a primit pedepse de câte 99 de ani de detenţie pentru şase infracţiuni majore: un cap de acuzare de răpire, două capete de acuzare de viol şi trei capete de acuzare pentru pervesiuni sexuale. De asemenea, el a primit 20 de ani de închisoare pentru furt calificat şi zece ani pentru nerespectarea condiţiilor eliberării pe cauţiune. Agresiunile au avut loc în decembrie 2006, iar victima este o femeie din acelaşi stat.

Caţi români încap într-o maşină cu 6 locuri? 19!

Nouăsprezece români au fost surprinşi pe o autostradă din sudul Germaniei deplasându-se într-un microbuz care avea şase locuri, vehiculul, aflat într-o stare tehnică defectuoasă, fiind confiscat, informează site-ul publicaţiei Austrian Times. Microbuzul, înmatriculat în Franţa, a fost oprit de poliţia rutieră germană pe autostrada care face legătura între Salzburg (Austria) şi Munchen. Poliţiştii observaseră că vehiculul nu părea a fi într-o stare tehnică adecvată. Însă surpriza poliţiştilor germani a fost că în vehiculul de şase locuri erau înghesuite 19 persoane, zece adulţi şi nouă copii, toţi cetăţeni români. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că sistemul de frânare nu funcţiona corespunzător şi că vehiculul nu avea lumini de semnalizare. Microbuzul a fost confiscat, iar românii şi-au continuat călătoria cu trenul.

Mafia a pierdut peste 4 miliarde de euro în războiul cu statul italian

Bunuri imobiliare şi produse de lux (maşini, iahturi) în valoare de peste 4 miliarde de euro, aparţinând unor clanuri mafiote, au fost confiscate în 2011 în Italia şi 2.000 de criminali au fost arestaţi, a anunţat ieri Ministerul italian de Interne. În total, 2.041 de mafioţi, dintre care 18 sunt consideraţi în mod deosebit periculoşi, au fost reţinuţi pe parcursul anului trecut, când statul a efectuat şi 12.139 de sechestrări şi confiscări de bunuri aparţinând clanurilor mafiote, între care 723 de societăţi şi un număr neprecizat de maşini de lux şi iahturi, în valoare de 4,124 de miliarde de euro. Majoritatea bunurilor confiscate au fost descoperite în Sicilia (5.103 bunuri confiscate, în valoare de 1,6 miliarde euro), urmată de Campania, regiunea Napoli, (3.225, în valoare de 1,4 miliarde de euro) şi de Calabria (2.260 confiscări - în valoare de o jumătate de miliard de euro). Confiscarea bunurilor - imobile, întreprinderi în diverse sectoare, hoteluri-restaurante, produse de lux - facilitată de legislaţia italiană este considerată un instrument foarte eficient în lupta contra criminalităţii organizate.

Plantaţie uriaşă de marijuana descoperită într-un tunel din Roma

Garda Financiară din Italia a descoperit întâmplător, în urmă cu câteva zile, o enormă plantaţie de marijuana, având o valoare comercială de trei milioane de euro, într-un tunel dezafectat din Roma construit pe vremea lui Mussolini. Operaţiunea a avut loc sâmbătă, când agenţi care efectuau o patrulă au depistat o plantaţie de marijuana într-un tunel, în apropierea gării Casilina din Roma. "Percheziţia a permis depistarea unei zone de 4.000 de metri pătraţi în care erau sere pentru culturi de marijuana", se arată într-un comunicat al Gărzii Financiare italiene. Autorităţile au confiscat 340 de kilograme de marijuana, mai precis 340.000 de doze care au o valoare de piaţă de trei milioane de euro. Un italian în vârstă de 57 de ani a fost arestat.

Vindecări miraculoase la un post de poliţie din Slovacia

Sistemul de supraveghere video cu circuit închis de la poliţia oraşului slovac Nitra a înregistrat mai multe grupuri de romi din România ce încercau să-i momească pe localnici pentru a le da bani susţinând că donaţiile vor merge la o asociaţie de surdomuţi, relatează agenţia de presă TASR, citată de Agerpres. Romii "se foloseau de o scrisoare concepută de amatori cu siglele UNICEF, Crucii Roşii şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ce preciza că persoana care colecta banii era handicapată. Ei abordau în special persoanele în vârstă şi au reuşit să îi înşele pe mulţi prin campanii false de strângere de fonduri. Mulţi bătrâni au contribuit cu bancnote de 10 şi 20 de euro din pensiile lor", potrivit unui comunicat al poliţiei. "În ciuda barierelor lingvistice şi a faptului că se prezentau drept membri ai unei asociaţii de surdomuţi, toţi romii ajunşi la secţia de poliţie auzeau şi vorbeau foarte bine... aducerea lor la poliţia oraşului având un efect de vindecare miraculoasă", a remarcat poliţia. Comunicatul mai precizează că romii nu au primit vreo sancţiune.

 
Un submarin rusesc i-a pandit pe americani, neobservat, timp de o lună


n el s-a aflat în tot acest timp chiar în apele teritoriale ale Statelor Unite, în Golful Mexic

Un submarin nuclear rusesc a operat nedetectat în ape teritoriale americane timp de cateva săptămani. Prezenţa submarinului în Golful Mexic a fost confirmată într-un raport al patrulei submarinelor, parte a Forţelor Navale americane, după ce a părăsit regiunea, relatează The Washington Free Bacon.
Submarinul de atac din clasa Akula, dotat cu rachete cu rază lungă şi unul dintre cele mai silenţioase submarine ale Rusiei, s-a aflat în Golful Mexic la sfarşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie, în aceeaşi perioadă în care bombardiere strategice ruseşti au pătruns în spaţiul aerian american în apropiere de Alaska şi California, mişcări ce evidenţiază puterea militară în creştere a Rusiei, scrie publicaţia americană, citată de HotNews.ro.
Raportul patrulei mai dezvăluie faptul că unii oficiali americani susţin că dotările anti-submarin ale armatei americane sunt deficitare, în condiţiile în care administraţia Obama intenţionează să reducă bugetul pentru apărare cu mai mult de 487 miliarde de dolari în următorii 10 ani.
Incursiunea neobservată a submarinului din clasa Akula în Golful Mexic reprezintă un motiv de îngrijorare, au precizat aceiaşi oficiali americani. Contactat de publicaţia americană, serviciul de presă al Forţelor Navale americane a refuzat să comenteze.
 
Grecii cer o păsuire de doi ani. Merkel le răspunde: "Nein!"

Purtătorul de cuvânt al cancelarului german a declarat ieri că Angela Merkel vrea ca Grecia să respecte obligaţiile de reformă cuprinse în acordul în vigoare, în condiţiile în care Financial Times susţine că Grecia vrea să ceară încă doi ani pentru a îndeplini condiţiile planului de redresare. "Pentru Angela Merkel şi pentru întregul guvern ceea ce contează este «memorandumul de înţelegere» care a fost convenit" între Grecia şi creditorii săi (Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană), a declarat purtătorul de cuvânt Steffen Seibert într-o conferinţă de presă. Seibert a adăugat că nicio decizie nu va putea fi luată înainte de luna septembrie, când reprezentanţii UE, BCE şi FMI urmează să-şi publice concluziile cu privire la reformele Greciei.
Potrivit unui articol publicat ieri de ziarul britanic britanic Financial Times, Grecia vrea să ceară încă doi ani pentru a putea îndeplini condiţiile ultimului plan de austeritate convenit cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Conform unui document la care a avut acces ziarul, premierul grec, Antonio Samaras, va expune săptămâna viitoare detaliile propunerii sale cancelarului german, Angela Merkel, la Berlin, şi preşedintelui Franţei, Francois Hollande.
Grecia întâmpină dificultăţi în îndeplinirea expectativelor partenerilor săi europeni privind reducerea cu 11,5 miliarde de euro a cheltuielilor publice ale acestei ţări. Potrivit FT, Grecia vrea ca termenul stabilit pentru a aplica reducerile în scopul diminuării datoriei sale să fie prelungit cu încă doi ani, de la 2014, cum a fost convenit, la 2016.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.