Internațional

MOZAIC INTERNATIONAL: Criminal în serie din China, ucis de poliţie

Ziarul de Vrancea
14 aug 2012 476 vizualizări
Un agresor suspectat că ar fi ucis nouă persoane, fapte care ar explica reputaţia lui de "cel mai periculos bărbat din China", a fost ucis de poliţie în urma unui schimb intens de focuri.

Zhu Kehua (42 de ani) este cunoscut pentru uciderea cu arme de foc a unor persoane în timp ce scoteau bani din bancă. El a fost căutat timp de opt ani, după care urmărirea lui s-a intensificat în ultimele zile. Zhu este suspectat că ar fi ucis o femeie vineri în faţa unei bănci din Chongqing (sud-vest), după care a rănit alte două persoane. Tot lui îi este atribuită şi uciderea unui poiliţist în ziua următoare.
Forţele de poliţie din Chongqing şi din alte două provincii învecinate au fost mobilizate în vederea localizării agresorului, autorităţile oferind o recompensă de 500.000 de yuani (63.500 de euro) pentru orice informaţie care ar fi dus la localizarea lui. Bărbatul a fost ucis cu gloanţe în districtul Shapingba, o regiune muntoasă din jurul Chongqing. El şi-a început seria crimelor în 2004, tot la Chongqing, omorând o femeie, potrivit agenţiei China Nouă. Agresiunile cu armă de foc sunt relativ rare în China, unde legislaţia privind deţinerea acestora este draconică.

Mergeţi la Istanbul? MAE avertizează că s-au înmulţit furturile pe autostradă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în Turcia că, în ultima perioadă, a crescut numărul jafurilor asupra autovehiculelor pe autostrada Edirne-Istanbul, chiar dacă staţionarea se efectuează în locuri special amenajate. Potrivit comunicatului MAE, sunt vizate obiectele de valoare, borsetele sau genţile lăsate la vedere. "Cetăţenii români sunt sfătuiţi să manifeste o atenţie sporită pe toată durata deplasării pe această autostradă", menţionează sursa citată.

Primul ministru norvegian, invitat să plătească pentru tragedia de anul trecut

Premierul norvegian, Jens Stoltenberg, se confruntă cu presiuni pentru a demisiona din funcţie ca urmare a difuzării unui raport ce critică autorităţile publice pentru că n-au prevenit sau n-au oprit mai repede atacurile cu bombă şi cu armă de foc soldate cu moartea a 77 de persoane anul trecut. Unul dintre cele mai mari cotidiane norvegiene, VG, a făcut apel ieri la Stoltenberg să demisioneze, afirmând că el poartă în ultimă instanţă responsabilitatea pentru un lung şir de eşecuri ale poliţiei şi ale altor organisme în cursul atacurilor din 22 iulie 2011 întreprinse de un extremist de dreapta, Anders Behring Breivik. Liderii opoziţiei norvegiene şi-au chemat parlamentarii din vacanţa de vară pentru a discuta raportul întocmit de o comisie ce critică guvernul pentru că n-a asigurat protecţia sediului executivului faţă de atentatul cu bombă, precum şi poliţia pentru că n-a oprit mai repede masacrul cu armă de foc ce a avut loc imediat ulterior. Breivik a recunoscut că a întreprins atacurile şi aşteaptă ca justiţia să se pronunţe pe 24 august.

Jefuitori români arestaţi la Praga

Poliţia din Praga a arestat un grup de şase romani suspectaţi că ar fi comis cel puţin patru jafuri cu violenţă în ultimele două luni, a anunţat ofiţerul de poliţie Jiri Zabrodsky. Suspecţii au fost arestaţi vineri, iar cinci dintre aceştia au fost reţinuţi. Grupul este suspectat că a jefuit mai multe depozite, dar şi un cazinou. Membrii grupului i-au atacat cu brutalitate pe paznicii depozitelor de fier vechi şi au legat-o pe chelneriţa de la cazinou. Valoarea pagubelor este estimată la suma de 3,5 milioane de coroane ceheşti (peste 855.000 de euro). Infractorii riscă pană la 12 ani de închisoare, a precizat Zabrodsky.

Val de atacuri sinucigaşe în Afganistan

Cel puţin 36 de persoane au fost ucise, iar alte 66 au fost rănite într-o serie de atacuri sinucigaşe comise în oraşul afgan Zaranj, capitala proviciei Nimroz, situată la frontiera cu Iranul, anunţă guvernatorul acestei provincii. "Avem confirmarea că 21 de civili şi 15 membri ai serviciilor de securitate au fost ucişi în aceste atacuri, iar 66 de persoane au fost rănite", a declarat guvernatorul Abdul Karim Brahawi. "Atentatele au fost comise de cinci terorişti-kamikaze. Doi au fost ucişi de forţele de securitate, dar trei au reuşit să se arunce în aer, în apropierea unui spital", a precizat guvernatorul.

Noi evacuări în Canare din cauza incendiilor de vegetaţie

Pompierii luptau şi ieri cu incendiile de pe insula La Gomera, din arhipelagul Canare, unde mii de persoane au fost evacuate în timp ce un alt incendiu de pădure a ucis doi pompieri în sud-estul Spaniei. Cele 5.000 de persoane evacuate între duminică şi luni de pe insula La Gomera au putut să se întoarcă la casele lor în timpul serii. Oficialii din cadrul protecţiei civile au autorizat întoarcerea locuitorilor la domiciliul lor în 14 localităţi, cu excepţia ocupanţilor a 39 de case care au fost afectate de flăcări, potrivit anunţului de luni seară a autorităţilor locale. Duminică, mii de locuitori ai sud-vestului insulei au fost evacuaţi din satele cuprinse de fum şi s-au regrupat pe coastă. Folosind ambarcaţiuni, singura modalitate de a părăsi zona de coastă, 900 de persoane au putut ajunge în San Sebastian de La Gomera. Opt elicoptere şi patru hidroavioane au fost mobilizate pentru combaterea acestor incendii. În total, 4.100 de hectare de vegetaţie au ars pe acestă insulă începând cu 4 august, dintre care câteva sute din interiorul Parcului natural Garajonay, un ecosistem protejat, introdus în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Afectată de o secetă fără precedent în ultimii 70 de ani, Spania s-a confruntat în această vară cu numeroase incendii devastatoare. Organizaţia WWF Spania a estimat că peste 65 la sută dintre incendiile care au ars cel puţin 500 de hectare au afectat zone protejate. În perioada 1 ianuarie - 5 august, 132.000 de hectare de vegetaţie au ars în Spania, cea mai importantă suprafaţă distrusă în decurs de peste şapte luni în ultimii zece ani, potrivit Ministerului Agriculturii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.