Internațional

Bashar Al-Assad, păzit de peste 3.000 de lunetişti iranieni?

Ziarul de Vrancea
5 aug 2012 584 vizualizări
Cel puţin aşa susţin lideri ai opoziţiei siriene

Peste 3.000 de lunetişti iranieni au sosit la Damasc pentru a ajuta forţele subordonate preşedintelui Bashar Al-Assad, afirmă un lider al opoziţiei siriene, citat de postul Al-Arabiya. Liderul Consiliului Militar Interarme, o grupare a opoziţiei activă în confruntările militare din Alep, a declarat că armata siriană nu mai are încredere în propriile comandamente locale, pe fondul numărului mare al dezertărilor. Conform unui militar sirian dezertor citat de Asharq Alawsat şi de site-ul israelian Ynetnews, preşedintele contestat al Siriei, Bashar Al-Assad, se ascunde într-un buncăr situat într-un deal din spatele Palatului prezidenţial din Damasc. Potrivit lui Khaled al-Hamoud, clădirea aparţine fratelui preşedintelui, Maher Al-Assad. "Toată familia liderului sirian este acolo. Avem coordonatele exacte ale locaţiei şi ale altor obiective, inclusiv ale depozitelor de arme chimice", a spus el.

Germania exclude posibilitatea unei intervenţii militare în Siria

Ministrul german al Apărării, Thomas de Maiziere, exclude posibilitatea unei intervenţii militare în Siria, în pofida eşecului temporar al acţiunilor diplomatice. Conform ministrului Thomas de Maizière, care a acordat un interviu ziarului Welt am Sonntag, demisia emisarului internaţional Kofi Annan nu schimbă cu nimic poziţia Germaniei faţă de situaţia din Siria. "Eşecul diplomaţiei nu înseamnă automat ajungerea la o intervenţie militară", a explicat Maiziere.
Revoltele şi confruntările armate care durează în Siria de 17 luni s-au soldat până acum cu aproximativ 20.000 de morţi, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Bilanţul victimelor nu poate fi verificat din surse independente.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.